Ryanair-piloter i cockpittet (Foto: Ryanair)

Ryanair vil hente piloter i Qatar

Ryanair vil i morgen holde informationsdag i Doha i håbet om at rekruttere piloter i Qatar, der i øjeblikket er ramt af sanktioner fra flere arabiske lande.

Ryanair afholder jævnligt informationsmøder rundt omkring i Europa i bestræbelserne på at tiltrække nye pilote. Sædvanligvis er det Crew Management-virksomheder, der på vegne af det irske lavprisflyselskab gennemfører disse roadshows. I foråret har der eksempelvis været møder i Frankfurt i april samt i Manchester, London, Glasgow og Rom i maj måned.

I morgen afholder Ryanair et informationsmøde langt fra Europa. Mødet er henlagt til Doha i Qatar, hvor der i øjeblikket er en række piloter, der kan risikere at blive til overs, hvis blokaden mod Qatar fortsætter. Udover Qatar Airways har Etihad Airways, flydubai, Emirates, Gulf Air, Saudia og Egyptair midlertidigt lukket en række ruter ned.

Dermed har Ryanair mulighed for at fiske i rørte vande, da interessen for at søge ansættelse hos det irske lavprisflyselskab lige nu kan være større end normalt på grund af den usædvanlige situation i Mellemøsten.

“Enestående indtjeningspotentiale”
Der er dog ikke mange Boeing 737-piloter i regionen, hvor Airbus A320 er dominerende hos de større flyselskaber. Eneste undtagelse er lavprisflyselskabet flydubai, der beskæftiger 54 Boeing 737-800. Men Ryanair er tilsyneladende motiveret for at tage piloter ind, som endnu ikke er typeratet til Boeing 737.

“Vi er interesseret i at møde både 737-kaptajner og kaptajner, der ikke er typeratet, men som søger nye udfordringer, og vi har ledige stillinger i hele vores netværk,” lyder det i annoncen fra Ryanair.

Ryanair lokker med et “enestående indtjeningspotentiale” samt branchens bedste vagtskema med fem arbejdsdage efterfulgt af fire fridage. Herudover er der ingen overnatninger, ligesom vagtplanen er til rådighed fire uger i forvejen.

Karrieremulighederne er også noget, som Ryanair peger på, hvor forfremmelser til Line Training Captain eller Base Captain tilsyneladende er en af flere muligheder. Herudover kan Ryanair tilbyde en arbejdsplads i cockpittet på Boeing 737-800 flyene og inden længe i de første Boeing 737 MAX200, der bliver leveret fra slutningen af 2017.

Arrangementet i Doha gennemføres af Ryanairs egen rekrutteringsafdeling. Således er Crew Management-selskaberne Crewlink, Dalmac og McGinley Aviation ikke involveret i første omgang.

 

Relaterede artikler:

Tyske Ryanair-piloter melder sig ind i fagforening

Ryanair: 100 danske pilot-ansøgninger

Sådan er det at være Ryanair-pilot – del 1

Sådan er det at være Ryanair-pilot – del 2

x

Læs Også

Ryanair har betalt 200 mio. kroner i kompensationer

Ryanair måtte i september betale op imod 200 mio. kroner i kompensation til passagererne som kompensation for aflyste flyvninger i henhold til EU261-forordningen.

‘Sully’ Sullenberger støtter Ryanair-piloterne

Piloten fra "Miraklet på Hudson" støtter de protesterende Ryanair-piloter og minder Ryanairs ledelse om hvad det er for en bedrift en pilot reelt står i spidsen for.

Kvindelig Ryanair-kaptajn forrest i arbejdskamp

Det er normalt ikke karrierefremmende at tale Ryanairs ledelse imod. Men det har en kvindelig pilot nu gjort i et brev direkte til topchef Michael O'Leary.

Ryanair indsætter 12 ekstrafly til Irland-fodboldkampe

I perioden fra 10. til 15. november indsætter Ryanair 12 ekstra flyvninger mellem Dublin og København, så danske og irske fodboldfans kan komme frem og tilbage.

Topchef vender tilbage til Ryanair

Irske Peter Bellew vender tilbage til Ryanair som driftsdirektør efter en afstikker som koncernchef hos et asiatisk oneworld-selskab.

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Den 10. maj 2018 åbner Ryanair en rute mellem Billund og Athen, og dermed bliver der to flyselskaber på ruten til Grækenlands hovedstad.