Bombardier CRJ 900 fra Cimber i SAS-bemaling. (Foto: Markus Eigenheer | Creative Commons 2.0)

SAS-flyvninger går fri af konflikt

Indgåelsen af en ny overenskomst for piloterne i Cimber betyder, at flere hundrede SAS-flyvninger ikke bliver ramt af konflikt.

I de tidlige morgentimer onsdag kunne fagforeningen Flyvebranchens Personale Union og CityJet efter mange måneders forhandlinger samt til sidst 17 timers maratonforhandlinger i Forligsinstitution sætte underskrift på en ny overenskomst for piloterne i det irske flyselskab CityJets danske datterselskab Cimber. Aftalen betyder, at piloterne i Cimber er sikret en ny treårig overenskomst.

Med indgåelsen af overenskomsten er en konflikt indtil videre afværget. En konflikt, som ville have haft stor påvirkning på SAS’ trafikprogram. CityJet opererer nemlig i alt 22 CRJ900-fly for SAS heraf opererer Cimber omkring 10 fly fra sin base i Københavns Lufthavn.

Sende vrede mails
FPU afsendte i midten af juni første konfliktvarsel. Det fik i første omgang CityJets direktør og hovedaktionær Pat Byrne til sende vrede mails til de ansatte i Cimber samt brokke sig over mange sygemeldinger blandt personalet.

Men i de seneste uger har parterne forhandlet intenst med LO som FPU’s sekundant og Dansk Industri som CityJet og Cimbers sekundant. Dansk Industri har efter bedste evne forsøgt at forklare det irske flyselskab om den danske model på arbejdsmarkedet.

”Vi er glade for, at der nu ligger en aftale. Det har været nogle hårde forhandlinger, men vi glæder os nu over at kunne se fremad og præsentere vores medlemmer for resultatet, inden det går til urafstemning,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i Flyvebranchens Personale Union.

Den varslede konflikt og mulige sympatikonflikter fra andre LO-forbund som HK og 3F er indtil videre udsat, men kan blive en realitet, hvis Cimbers piloter forkaster aftalen ved den kommende urafstemning.

 

 

Relaterede artikler:

CityJet chokeret over sygemeldinger i massevis

SAS vil ikke blande sig i Cimber-konflikt

Ærgrelse over læk af konfliktvarsel

Pilotstrejke kan ramme SAS-flyvninger om få uger

CityJet etablerer SAS-base i Tallinn

Strid om forhandlingsret for Cimber-piloter

Cimber-piloter stifter egen forening

x

Læs Også

SAS opsiger codeshare med Star Alliance-partner

SAS afslutter et langvarigt samarbejde med Egyptair om codeshare til Cairo og sender i stedet passagererne afsted med Lufthansa via Frankfurt.

SAS tilpasser kapaciteten

Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

USB-stik på vej i SAS Boeing 737

SAS er i gang med at udrulle USB-stik i sæderne på de ældre fly af typen Boeing 737 og Airbus A320. Alle A320neo har nye kabiner med USB-stik.

Fagforening starter luftfartsmedie

Flyvebranchens Personale Union har den 1. februar etableret et digitalt fagmedie, der skal formidle historier om de ansatte i flyvebranchen.

Ikke komplet Plus-produkt med SAS fra Aarhus

SAS markedsfører lounge-adgang og Fast Track inkluderet i Plus-billetter på syv udenlandske ruter fra Aarhus Lufthavn. Men ydelserne findes ikke.

FPU: Stadig langt til overenskomstforhandlinger med Ryanair

Aftalen mellem Ryanair og selskabets britiske piloter er ikke en egentlig overenskomst. Sådan en kan være svær at få i hus, pointerer dansk fagforening.