Bombardier Q400 fra Flybe.

SAS-leverandør kan være på vej til at blive solgt

Det britiske flyselskab Flybe, der flyver på vegne af SAS på udvalgte skandinaviske ruter, kan være på vej i hænderne på britisk transport- og energikoncern.

Flybe, der er Storbritanniens tredjestørste flyselskab, er genstand for stor interesse i øjeblikket. Selskabet rygtes at være på vej til at blive overtaget af Stobart Group, der er en stor britisk børsnoteret transportkoncern, der blandt andet ejer det regionale flyselskab Stobart Air samt London Southend Airport og Carlisle Lake District Airport.

Rygterne har fået Stobart Group til at rykke ude med en børsmeddelelse, hvori koncernen bekræfter, at der foregår en dialog med Flybe, og at det blandt andet har været overvejet at overtage samtlige aktier i selskabet.

“Stobart Group og Flybe har en række fælles interesser som følge af Stobart Groups ejerskab af London Southend Airport og dets flyleasingfirma og de voksende franchiseaftaler mellem de to koncerners flyselskaber. Som tidligere beskrevet i oktober 2017 har vi gennemgået alternative strukturer for vores flyselskab og leasingvirksomhed, som kan spille en vigtig rolle i konsolideringen af den regionale flysektor,” skriver Stobart Group

Flybe er økonomisk udfordret
Stobart Air er en specialiseret ACMI og wetlease-leverandør, der blandt andet flyver på vegne af Aer Lingus Regional samt på en række ruter for Flybe.

Flybe opererer selv et stort rutenet, men har herudover også en voksende forretning inden for wetlease til andre flyselskaber. Således har det britiske flyselskab siden efteråret 2015 beskæftiget fem ATR72-600 for SAS på regionale ruter fra Stockholm.

Siden Flybe i december 2010 blev børsnoteret, har det britiske regionale flyselskab haft svært ved at overbevise investorerne om, at selskabet har evnen til at skabe den nødvendige værdi. I den senest offentliggjorte årsrapport for 2016/17, kom Flybe ud med et driftsunderskud på 19,9 mio. britiske pund, hvilket svarer til næsten 170 millioner danske kroner.

“Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige, om en transaktion vil finde sted, om der vil blive foretaget et bindende tilbud eller, hvis det bliver, at det vil føre til en transaktion, hvor flyselskaberne bliver kombineret. En yderligere meddelelse vil i givet fald komme herfra,” lyder det i børsmeddelelsen fra Stobart Group.

Umiddelbart efter at Stobart Group udsendte børsmeddelelsen, steg aktiekursen på Flybe med op til 24 procent, men har sidenhen stabiliseret sig på et lavere niveau.

 

Relaterede artikler:

SAS-leverandør under pres

Flybe køber 10 fly af Billund-selskab

SAS og Flybe udvider samarbejde

x

Læs Også

SAS: Vi kommer til at skære i ruteprogrammet

Antallet af ATR-fly hos SAS bliver reduceret, og det kommer til at betyde justeringer i tidtabellen med færre frekvenser på specifikke ruter, vurderer SAS-direktør.

Estere overtager SAS-produktion fra Jet Time

Et selskab med den estiske og den polske stat i ryggen skal overtage de flyvninger for SAS med ATR72-fly, som danske Jet Time stopper med til september.

13 dramatiske Cimber Sterling-døgn

Der blev ikke sovet mange timer i de 13 døgn advokaterne kæmpede med konsekvenserne af Cimber Sterlings konkurs den 3. maj 2012.

Danskejet fly i landingsulykke

Landingsstellet brød sammen, da et danskejet Bombardier Dash-8-Q400 fra britiske Flybe torsdag eftermiddag landede i Amsterdam-Schiphol lufthavnen.

Stobart Air tæt på SAS-kontrakt

Irske Stobart Air ventes i løbet af et par uger at kunne indgå aftale med SAS om at overtage regionale flyvninger med ATR-fly fra en base i Københavns Lufthavn.

Wetleasing sparer årligt SAS for 400 mio. kroner

Outsourcing af regionale flyvninger til Cimber, CityJet, Flybe og Jet Time har i det seneste regnskabsår sparet SAS for 400 mio. kroner.