SAS Airbus A340-300 og Korean Air Boeing 747-400. (Foto: Norman A. Graf)

SAS og Korean Air skal flyve asiatiske turister til Norge

SAS vil i den kommende sommer flyve japanske turister fra Tokyo til Bergen, mens Korean Air kommer i næsten fast rutedrift til Oslo Lufthavn.

SAS har gennem de sidste mange år fløjet grupper af japanske turister direkte til norske lufthavne, og det kommer også til at ske i den kommende sommer.

Således vil rutenummer SK984 fra Tokyo-Narita til København fem gange i løbet af sommeren blive omdirigeret til Bergen-Flesland lufthavnen på den norske vestkyst. Der er tale om afgangene den 10. juli, 24. juli, 7. august, 14. august og 11. september.

Det betyder samtidig, at passagerer, der allerede har booket sig ind på et af de 247 sæder i den store Airbus A340-300 på de pågældende datoer, vil blive ombooket til andre afgange. Det er således 1.235 flysæder, som SAS fjerner fra ruteproduktionen og overfører til chartersegmentet.

Der er tale om et relativt begrænset antal passagerer, der skal ombookes, og hvis de rejsende ikke ønsker at blive ombooket til en afgang dagen før, vil det i stedet være muligt at få pengene tilbage for billetten. SAS oplyser dog, at selskabet ikke vil tilbyde ombooking til andre flyselskaber for at kunne opfylde kundernes ønske om at rejse på de oprindelige datoer.

SAS har tidligere omdirigeret Tokyo-flyet til Tromsø, Evenes, Lakselv og Kiruna.

11 flyvninger fra Seoul til Oslo
Det er ikke alene SAS, der skal flyve turister fra Asien til Norge. SkyTeam-selskabet Korean Air gennemfører fra den 22. juni til 31. august i alt 11 flyvninger mellem Seoul-Incheon og Oslo.

Her flyves der med Airbus A330-200, der har plads til op til 218 passagerer. Udover de mange koreanske passagerer i en fyldt kabine skal flyene fra Korean Air også have fragt med i lastrummet.

“Korean Air fløj otte charterflyvninger forrige sommer, og de har bestemt sig for at øge til 11 denne sommer. De flyver på fredage fra den 22. juni til 31. august – sandsynligvis med en Airbus A330-200,” siger kommunikationsrådgiver Lasse A. Vangstein fra den norske lufthavnsoperatør Avinor til CHECK-IN.dk.

Første gang Korean Air sendte charterfly afsted til Oslo var i sommeren 2013. Dengang var der i alt fem flyvninger, så antallet er sidenhen blevet mere en fordoblet.

I dag flyver Korean Air Cargo i forvejen til og fra Oslo med Boeing 777. Siden den 8. februar har Atlas Air to gange om ugen benyttet en Boeing 747-400F på de såkaldte “lakseflyvninger” mellem Oslo og Seoul via en kontrakt med DHL Global Forwarding.

Foto bragt med tilladelse fra Norman A. Graf ( https://www.flickr.com/photos/normangraf/ og https://www.facebook.com/normangrafaviationphotography/)

 

Relaterede artikler:

Korean Air lander i Oslo

Ingen julefly fra Tokyo til København

SAS-passagerer må vige for japanske turister

Flere SAS-flyvninger fra Japan til Norge

SAS fra Tokyo til Lakselv

x

Læs Også

SAS-bestyrelsen får klækkelig lønforhøjelse

Bestyrelsesmedlemmerne i SAS får ved den kommende generalforsamling deres honorar hævet med op til 61 procent.

Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS

Danske Carsten Dilling bliver ny bestyrelsesformand i SAS, og udover Fritz Schur trækker Jacob Wallenberg og Berit Svendsen sig også fra bestyrelsen.

Finnair vil købe op til 30 nye fly

Finnairs fly fra Airbus A320-familien har efterhånden fløjet i mange år, og det store finske flyselskab har derfor planer om at købe op til 30 nye mellemdistancefly.

Spanske fly på danske indenrigsruter

De rejsende på to danske indenrigsruter får lejlighed til at tale spansk med kabinepersonalet, når et spansk flyselskab skal flyve indenrigs for SAS.

SAS: Stor besparelse på ikke-skandinavisk produktion

SAS kan banke enhedsomkostningerne gevaldigt ned ved at lade irsk datterselskab flyve fra base i London Heathrow-lufthavnen med britisk-ansat personale.

SAS-aktien på himmelflugt

Investorerne tog godt imod SAS-regnskabet, og det fik aktien til at stige med næsten ni procent, hvilket øgede børsværdien med over en halv milliard kroner.