Star Alliance-selskab med vækst på 22 procent

Det portugisiske flyselskab TAP Portugal kom ud af 2017 med 14,274 millioner passagerer, hvilket svarer til en vækst på 21, 7 procent i forhold til 2016.

TAP Air Portugal sikrede sig i det forgangne år betydelig fremgang, hvilket ikke mindst kom til udtryk ved en gennemsnitlig belægning på 82,9 procent – en vækst på 4,3 procentpoint. Det gav samtidig en vækst på 2,55 millioner passagerer, så det samlede passagertal nåede op på 14,274 millioner, hvilket er ny rekord.

Selskabets mest populære indenrigsrute i 2017 var den såkaldte Ponte Aérea shuttle mellem Lissabon og Porto, som havde 726.000 passagerer – otte procent flere end året før. På de transatlantiske ruter var der en vækst på 54,5 procent til Nordamerika med Toronto som ny destination, mens ruterne til Brasilien også voksede og nåede op på 1,5 millioner passagerer, hvilket er en stigning på 14 procent.

Indenrigsruterne til Azorerne og Madeira satte rekord med sammenlagt over en million passagerer for første gang – en vækst på 18,9 procent. Også på TAPs destinationer i Afrika nåede man for første gang over en million passagerer efter en vækst på 233.000 eller 29 procent.

Størst vækst på Europa-ruter
Imidlertid var det på de europæiske ruter, at TAP havde den største passagervækst med ikke mindre end 1,6 millioner passagerer svarende til 22 procent flere i forhold til 2016. I 2017 blev det samlede passagertal på de europæiske ruter 8,7 millioner. For første gang rundede TAP 500.000 passagerer på ruterne Lissabon-London Heathrow, Lissabon-Barcelona og Lissabon-Madrid inden for ét år.

Den stærke vækst i årets løb blev understreget i december, hvor 1,169 millioner passagerer benyttede flyselskabet. Det var en vækst på 18,4 procent i forhold til december 2016.

TAP, der er medlem af Star Alliance, flyver 12 gange om ugen mellem København og Lissabon.

 

Relaterede artikler:

TAP Portugal lukker otte storbyruter

Brasilianere vil flyve mellem Europa og Asien

 

x

Læs Også

Flyselskaber trækker sig fra forhandlinger

Den planlagte privatisering af Star Alliance-selskabet TAP Portugal ser ud til at trække ud, efter at to mulige bydere netop har trukket sig fra forhandlingerne.

Udsigt til ny pilotstrejke

Piloterne i TAP Portugal planlægger en 10 dage lang strejke fra næste uge. Dermed ser striben af europæiske pilotstrejker ud til at fortsætte.

Stor Airbus-ordre fra europæisk Star-selskab

Med en ny hovedaktionær i ryggen køber Star Alliance-medlemmet TAP Portugal stort ind af Airbus-fly til både de oversøiske og de europæiske ruter.

Airspace-kabiner i 2017

I sidste uge kunne Airbus præsentere de nye Airspace-flykabiner ved verdens største udstilling for flyinterior, der blev afholdt i Hamborg. De ny kabiner skal gøres til et brand, som passagererne efterspørger.

TAP strammer grebet om CPH-rute

Det portugisiske Star Alliance-medlem TAP Portugal øger til sommer sin dominans på ruten mellem Lissabon og København.

Støv i cockpittet skabte frygt for brand

Et Airbus A319-fly fra TAP Portugal måtte for nylig under indflyvning til Københavns Lufthavn bede om prioritet, da der var en svag røgudvikling i cockpittet. Men der var i stedet brug for hovedrengøring i cockpit-panelet.