Swiss med Boeing 777 på europæiske ruter

SWISS kommer til at benytte langdistancefly med 340 sæder på tre europæiske ruter, hvor rejsende på Business Class kan få sig en eksklusiv oplevelse.

Lufthansa-datterselskabet SWISS råder i dag over otte langdistancefly af typen Boeing 777-300ER, der hidtil har været benyttet på selskabets oversøiske ruter til Asien og USA.

I fire måneder i det kommende vintertrafikprogram vil de 340-sæders store langdistancefly imidlertid blive indsat på tre europæiske ruter, skriver airlineroute.net.

Fra den 4. december og indtil 23. marts 2018 vil Boeing 777-flyene kunne opleves på rutenummer LX2802/2807 mellem Zürich og Geneve på mandage, tirsdage og fredage. På rutenummer LX816/817 vil SWISS benytte de store fly på mandage og torsdage mellem Zürich og Hannover. Rejsende til Østrigs hovedstad Wien vil også kunne flyve med Boeing 777 på rutenummer LX1582/1583 fra Zürich på mandage og torsdage.

SWISS Business Class på Boeing 777-300ER (Foto: Swiss)

Selvom flyene er indrettet med tre klasser, henholdsvis First, Business og Economy, udbyder SWISS ingen billetter til First Class, der omfatter otte suiter på de to første rækker i flyet. Men 62 Business Class-passagerer kan nyde godt af lie-flat sæder med en afstand på 60 tommer til sædet foran. I Economy-sektionen er der plads til hele 270 passagerer.

Langdistancefly til CPH i kort periode
I det nuværende sommertrafikprogram benytter SWISS A321 på Wien-ruten, A320 på Geneve-afgangen samt Fokker F100 på Hannover-flyvningerne. På den sidstnævnte rute, bliver der tale om en kapacitetsforøgelse fra 100 til 332 sæder.

SWISS har i alt 29 langdistancefly, 14 A330-300, syv A340-300 samt otte Boeing 777-300ER. Det er ikke usædvanligt, at SWISS optimerer udnyttelsen af langdistanceflyene for at få hele kabalen til at gå op i trafikprogrammet, når der er mangel på kort- og mellemdistancefly.

Det var også tilfældet i denne sommer, hvor SWISS i en kort periode i juli benyttede A330 og A340-fly på ruten mellem Zürich og København, der sædvanligvis betjenes af fly i A320-serien.

 

Relaterede artikler:

SWISS med langdistancefly til CPH

SWISS-fly strandet i Arktisk Canada

SWISS lukker to ruter til Norden

Swiss indsætter nye Boeing 777-fly

Swiss løfter sløret for nye langrute-kabiner

x

Læs Også

Dropper to-personers regel

Det er ikke længere et krav, at der altid skal være to personer i cockpittet hos Lufthansa, Swiss, Austrian og Eurowings.

SWISS-fly strandet i Arktisk Canada

I omkring seks døgn har et Swiss-fly været strandet i en lille canadisk lufthavn, hvor skolebusser har været i sving for at kunne håndtere flyets mange passagerer.

Ryanair stormer frem i CPH

Med knap to mio. passagerer i 2016 er Ryanair nu det tredjestørste selskab i CPH og kommer med til de vigtige takstforhandlinger. Samtidig er SAS' dominans blevet mindre.

Tysker bliver ny dansk Lufthansa-chef

For første gang i 15 år får Lufthansa Gruppen i Danmark nu en tysk landechef.

Lufthansa: Indenrigsspor skaber ubalance

Det skaber ubalance at nogle flyselskaber skal betale og andre ikke skal betale for fast track-service i CPH's sikkerhedskontrol, lyder det fra Lufthansa Gruppen.

Lufthansa og Singapore Airlines styrker samarbejde

Med codeshare-aftaler på blandt andet Lufthansas rute til Billund styrker Lufthansa og Singapore Airlines sit samarbejde.