Swiss tilbyder mobilsnak i flyet

Når Swiss i næste måned indsætter det nye Boeing 777-fly på selskabets ruter, vil det være muligt at tale i mobiltelefon og sende SMS´er fra flyet.

Lufthansa-selskabet Swiss skal i gang med at indfase ni helt nye Boeing 777-300ER fly fra februar måned.

Det første fly er netop ankommet til Zürich og skal idriftsættes om nogle få uger. Her venter der passagererne adgang til nye faciliteter, idet Swiss i en testperiode på foreløbigt 12 måneder tilbyder adgang til at tale i mobiltelefon samt sende og modtage SMS´er om bord.

Ifølge Swiss er det en nylig kundeundersøgelse, der peger på, at der kunne være et udækket behov for dette blandt de rejsende.

“Swiss vil følge den etårige testfase meget tæt, og vi vil omhyggeligt behandle enhver henvendelse vi får fra kunderne omkring ordningen. Da sikkerhed og komfort under flyvningen har højeste prioritet, må telefonerne kun benyttes, så længe personalet serverer, på interkontinentale aften- og natflyvninger. Så snart kabinelyset slukkes, vil der ikke længere være adgang til tjenesten,“ hedder det i en pressemeddelelse fra Swiss.

Adgang til mobiltelefoni og SMS leveres af AeroMobile, og prisen for at benytte tjenesterne afhænger af den indgåede roaming-aftale mellem AeroMobile og de respektive teleudbydere.

Datapakker til ethvert behov
Swiss tilbyder også tre datapakker til de rejsende på baggrund af en avanceret bredbåndsforbindelse i flyet.

Billigste løsning er en datapakke til ni schweizerfranc, hvilket svarer til 60 danske kroner. Her vil der være adgang til at transmittere 20 Mb data, hvilket rækker til at tjekke e-mails og besøge et par hjemmesider.

Har man brug for mere, kan man vælge mellempakken, der koster 19 schweizerfranc, eller 130 danske kroner. Her følger der 50 Mb med, og det skulle være nok til at gå på sociale medier og benytte hjemmesider i forbindelse med arbejdsformål.

Endelig er der den dyreste pakke, der med 120 Mb og en pris på 265 kroner giver adgang til alle internet-tjenester med undtagelse af streaming.

Rejser man på førsteklasse med Swiss, skal man ikke betale for datatrafikken, men får i stedet tilbudt en gratis pakke med 50 Mb.

Træningsflyvninger på europæiske ruter
Swiss vil i sommertrafikprogrammet indfase de nye Boeing 777-fly på ruterne fra Zürich til Hong Kong, Bangkok, Los Angeles, San Francisco, Sao Paulo samt Tel Aviv.

Samtidig er der fra den 8. februar udsigt til en længere periode med træningsflyvninger i Europa med de nye fly. Således vil det være muligt at gå ombord i et splinternyt Boeing 777-300ER-fly, hvis man rejser på udvalgte afgange på ruterne fra Zürich til Geneve, Barcelona, Frankfurt, London-LHR, Athen, Hanover, Prag og Venedig.

Træningsflyvningerne på det europæiske rutenet varer helt frem til begyndelsen af august måned.

Swiss har i dag 19 langdistancefly af typen Airbus A340 og A330. På baggrund af testen med datapakkerne og telefoni i de nye Boeing 777-fly vil det schweiziske flyselskab senere vurdere, hvorvidt installationen også skal tilbydes på langdistanceflyene fra Airbus. A330´er omkring fem år gamle, mens A340´erene er på vej mod 15 år.

x

Læs Også

Dropper to-personers regel

Det er ikke længere et krav, at der altid skal være to personer i cockpittet hos Lufthansa, Swiss, Austrian og Eurowings.

SWISS-fly strandet i Arktisk Canada

I omkring seks døgn har et Swiss-fly været strandet i en lille canadisk lufthavn, hvor skolebusser har været i sving for at kunne håndtere flyets mange passagerer.

Ryanair stormer frem i CPH

Med knap to mio. passagerer i 2016 er Ryanair nu det tredjestørste selskab i CPH og kommer med til de vigtige takstforhandlinger. Samtidig er SAS' dominans blevet mindre.

Tysker bliver ny dansk Lufthansa-chef

For første gang i 15 år får Lufthansa Gruppen i Danmark nu en tysk landechef.

Lufthansa: Indenrigsspor skaber ubalance

Det skaber ubalance at nogle flyselskaber skal betale og andre ikke skal betale for fast track-service i CPH's sikkerhedskontrol, lyder det fra Lufthansa Gruppen.

Lufthansa og Singapore Airlines styrker samarbejde

Med codeshare-aftaler på blandt andet Lufthansas rute til Billund styrker Lufthansa og Singapore Airlines sit samarbejde.