Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

Sydbank: Overraskende stærk SAS-indtjening

SAS leverede 48 procent bedre end markedsforventningerne, da selskabet i går præsenterede et kvartalsoverskud på næsten 1,9 mia. svenske kroner før skat.

Sydbank har siden den 10. juli haft anbefalingen “køb” på SAS-aktien, og der var der bestemt ingen grund til at ændre på, efter at det skandinaviske flyselskab tirsdag præsenterede et overraskende solidt kvartalsresultat for månederne maj, juni og juli.

Hos Sydbank følger aktieanalysechef Jacob Pedersen SAS-aktien ganske tæt, og SAS præsterede i finansårets tredje kvartalt med et overskud før skat og engangsposter på 1.863 mio. svenske kroner 12 procent bedre, end den garvede analytiker havde forudset.

“Regnskabet viser, at SAS vinder konkurrence- og indtjeningskraft. Selvom konkurrencepresset bliver hårdere, anser vi SAS som solidt positioneret til at holde fast i meget af det vundne,” understreger Jacob Pedersen i en aktieanalyse på baggrund af kvartalsrapporten.

Estimerer 43 procent forbedring
De positive takter får Sydbank til at løfte estimaterne med næsten 600 mio. svenske kroner for hele finansåret, der løber fra 1. november 2016 til 31. oktober 2017.

Dermed skulle der ifølge Sydbank-analytikeren være udsigt til et ordinært resultat før skat på 2.224 mio. svenske kroner og et nettoresultat på 1.384 mio. svenske kroner, hvilket i givet fald vil være en fremgang på næsten 43 procent.

Aktiekurs afspejler ikke indtjeningsniveau
Udfordringerne er dog ikke overstået for SAS. I øjeblikket er selskabet i forhandling med sine danske og norske piloter om en ny overenskomst, og hvis det – mod forventning – ender i en strejke, kan det hurtigt komme til at betyde en beskæring af det flotte resultat, der er udsigt til.

“En strejke, der hurtigt kan koste et trecifret millionbeløb, vil fastholde et billede af SAS som mere risikofyldt end selskabets nyvundne indtjeningskraft reelt berettiger til – til ugunst for SAS´ forhandlinger om refinansiering. En afsporing af de lagte besparelsesplaner vil desuden øge sandsynligheden for, at overskud forvandles til underskud i takt med, at konkurrenterne vokser og skærper sig på både produkt- og omkostningssiden,” skriver Jacob Pedersen således i sin aktieanalyse.

Risikoen for en kapitalforhøjelse i forbindelse med refinansiering af gæld er ifølge aktieanalysechefen årsagen til, at aktiekursen ikke afspejler det nye indtjeningsniveau. Aktien blev i løbet af tirsdagen handlet op til en lukkekurs på 16,90, hvilket svarer til en stigning på 5,63 procent.

 

Relaterede artikler:

SAS opjusterer efter flot kvartalsregnskab

“Skjult opjustering” i SAS

Flyselskaberne går fri af brændstofstigninger

Færre i flyene hos SAS

SAS fordobler besparelsesprogram

x

Læs Også

SAS tilpasser kapaciteten

Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

USB-stik på vej i SAS Boeing 737

SAS er i gang med at udrulle USB-stik i sæderne på de ældre fly af typen Boeing 737 og Airbus A320. Alle A320neo har nye kabiner med USB-stik.

Ikke komplet Plus-produkt med SAS fra Aarhus

SAS markedsfører lounge-adgang og Fast Track inkluderet i Plus-billetter på syv udenlandske ruter fra Aarhus Lufthavn. Men ydelserne findes ikke.

SAS tvunget til at flytte generalforsamling

SAS har endnu ikke fundet afløseren for Fritz Schur på formandsposten i selskabets bestyrelse, og derfor må generalforsamlingen udsættes en måned.

Fritz Schur: Truende SAS-konkurs var ikke fup

Den afgående SAS-bestyrelsesformand Fritz Schur fastholder, at SAS i slutningen af 2012 var timer fra konkurs. Der var allerede bestilt tid hos dommeren.

Endnu en forringelse i EuroBonus-programmet

SAS fjerner fordelen for EuroBonus-medlemmer med gratis at kunne indchecke bagage på de såkaldte Go Light-billetter.