Carsten Dilling (Arkivfoto: Uffe Veng)

TDC-koncernchef på vej i SAS-bestyrelsen

Den 51-årige, Carsten Dilling, der er koncernchef i TDC, er foreslået som nyt bestyrelsesmedlem i SAS ved den kommende generalforsamling.

Hos den danske telegigant TDC har bestyrelsesformanden siden 2006 heddet Vagn Sørensen. Hvorvidt den tidligere vicekoncernchef i SAS har peget på sin nuværende koncernchef i TDC til SAS-bestyrelsen skal være usagt. Men under alle omstændigheder er TDC-koncernens øverste chef, Carsten Dilling, foreslået til bestyrelsen for SAS AB på den kommende generalforsamling, der afholdes den 18. februar på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Dermed vil SAS-bestyrelsen blive udvidet fra de nuværende syv medlemmer til i fremtiden otte medlemmer.

Den 51-årige Carsten Dilling er uddannet fra Copenhagen Business School med en HA i finansiering samt en HD i udenrigshandel. Fra 1984 og i 17 år frem til 2001 var Carsten Dilling beskæftiget hos IBM på forskellige direktørposter i europæisk og nordisk regi.

Sidenhen er det blevet til knapt fire år som koncernchef i Columbus IT Partner A/S samt tre år som administrerende direktør hos Ementor A/S. I 2007 blev Carsten Dilling ansat i TDC som koncerndirektør med ansvar for Fastnet-området. Sidenhen blev det til en forfremmelse som koncerndirektør for Operations, inden han i sommeren 2012 kunne sætte sig til rette som koncernchef for TDC.

Dermed er det et kommende bestyrelsesmedlem med betydelig erfaring fra IT-branchen, der inden længe kan se frem til nye udfordringer i luftfartens komplekse verden. Samtidig er der udsigt til et beskedent årligt grundhonorar på 207.000 svenske kroner for at deltage i bestyrelsesmøderne i det skandinaviske flyselskab.

Ikke meget bestyrelseserfaring
Det er dog ikke meget bestyrelseserfaring som Carsten Dilling kan møde op med i SAS. I en periode fra 2006 til 2012 var bestyrelsesformand i Traen A/S, der leverede it-løsninger til sags- og dokumenthåndtering i den offentlige sektor. Selskabet hedder i dag Formpipe Software efter i 2012 at være blevet overtaget af den svenske virksomhed af samme navn.

Herudover sidder Carsten Dilling i dag i Dansk Industris hovedbestyrelse samt i DI-udvalget for erhvervspolitik.

Carsten Dilling har siden 2004 drevet sin egen private konsulent- og investeringsvirksomhed CDI Consult, der udover at rådgive om IT-løsninger, også beskæftiger sig med mangeartede ting som at sælge både og udleje en ferielejlighed i Sydspanien.

(Foto: Uffe Veng)