Sun-Air Dornier 328JET. (Foto: Sun-Air)

To nye Sun-Air ruter fra tysk base

Fra den 31. oktober vil Billund-selskabet Sun-Air flyve fra Bremen Airport til henholdsvis London City og Manchester.

Inden længe vil det tyske marked stifte bekendtskab med det succesfulde rutekoncept, som Sun-Air i mange år har drevet med udgangspunkt i Billund Lufthavn. Sun-Air har nemlig besluttet at stationere to Dornier 328JET fly i Bremen Airport, og her får det lokale erhvervsliv mulighed for at flyve direkte til London City og Manchester fra den 31. oktober i år.

Som CHECK-IN.dk allerede kunne afsløre i slutningen af april måned, har Sun-Air været længe undervejs med planerne. Sun-Air har blandt andet haft kig på destinationer i England, Schweiz, og Frankrig samt indenrigs i Tyskland. I første omgang er det nu faldet ud til fordel for de to britiske ruter, hvilket også giver mening, når Sun-Air flyver som franchisepartner for British Airways.

“Markedet i og omkring Bremen ligner på mange måder Jylland i og med, at der fra erhvervslivets side er stor efterspørgsel efter direkte ruter, hvor du kan flyve ud og hjem samme dag. Allerede nu har vi fået mange positive tilbagemeldinger fra både det tyske og engelske erhvervsliv om vores nye ruter. Vi sætter stor pris på det tætte samarbejde, som vi har haft med Bremen Airport i forbindelse med at få de nye ruter op at stå, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde,” siger Sun-Air´s kommercielle direktør, Kristian Tvergaard.

Tidtabellen er tilpasset den forretningsrejsendes behov. På begge ruter vil der derfor være en morgen- og aftenreturflyvning på alle hverdage og derudover får Manchester ruten en aftenafgang på søndage. Der vil således være 10 ugentlige returafgange på London City ruten og 11 på Manchester. Begge ruter bliver fløjet med et 32-sæders Dornier 328 fly og som på Sun-Air´s øvrige ruter er der fuld forplejning om bord inklusive måltider, Dornier-vin, isdessert samt dagens aviser.

12. største lufthavn i Tyskland
City Airport Bremen er den 12. største lufthavn i Tyskland med i underkanten af 2,7 mio. passagerer i 2015, hvilket nogenlunde svarer til størrelsen af Billund Lufthavn, der sidste år havde flere end 2,9 mio. passagerer gennem terminalen. I alt 14 forskellige flyselskaber benytter i dag City Airport Bremen med 48 ruter til 23 lande i Europa, Nordafrika og Asien.

Lufthavnen har en bynær beliggenhed med blot 11 minutters kørsel til det centrale Bremen og har direkte tilslutning til motorvej A281. Indbyggertallet i Bremen er på 550.000, men lufthavnen oplyser optageområdet til at være i nærheden af 15 mio. mennesker.

I tilknytning til City Airport Bremen findes Airportstadt Bremen, der er et område med omkring 500 virksomheder og 16.500 ansatte. Sammen med lufthavnens egne 455 ansatte udgør området et betydeligt vækstpotentiale for den nordvesttyske lufthavn.

”Vi er meget glade for de to nye ruter fra Bremen til London City og Manchester, som fra sidst i oktober bliver opereret af Sun-Air of Scandinavia, der er British Airways franchisepartner. Det, at vi har fået brandet ”British Airways” tilbage til Bremen Airport, betyder, at vores ønske om at få et stort antal af de største flyselskaber tilknyttet lufthavnen er blevet opfyldt,” siger Jürgen Bola, der er lufthavnens administrerende direktør.

 

Relaterede artikler:

Dansk flyselskab åbner base i Tyskland

British Airways overtager rute fra Sun-Air

Sun-Air åbner rute til London City

 

x

Læs Også

Sun-Air flyver nu indenrigs i England

Sun-Air har påbegyndt en operation for en stor britiskbaseret virksomhed med flyvninger mellem Manchester og Cambridge.

Jobs i fare efter nedgradering af lufthavn

For at gøre plads til vindmøller bliver Thisted Lufthavn nedgraderet, så lufthavnen kun kan tage imod fly når det er lyst. Det bringer 25 lokale arbejdspladser i fare.

Sun-Air klar til at flyve indenrigs i Norge

Ifølge det norske medie NRK har Billund-baserede Sun-Air indgået en intentionsaftale om at flyve på en norsk indenrigsrute fra Oslo til Arendal i det sydøstlige Norge.

Sun-Air har ingen afløser for Dornier-jetflyet

I løbet af få år skal Sun-Air træffe beslutning om, hvordan man skal fremtidssikre flåden, der består af aldrende Dornier 328 jetfly. Der findes ingen oplagt afløser.

Alsie Express bedst på indenrigs

Alsie Express delte øl ud til sine passagerer, efter at selskabet onsdag aften blev kåret til landets bedste indenrigsflyselskab ved Danish Travel Awards.

Sun-Air: Mangler samspil med Aarhus Lufthavn

Sun-Airs administrerende direktør Kristoffer Sundberg, kritiserer Aarhus Lufthavn for at satse ensidigt på SAS og efterlyser det samspil, der er med andre lufthavne.