Et Norwegian Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Udenrigsvækst på 73 procent i Aalborg Lufthavn

Flere passagerer med KLM, Ryanair og Norwegian sikrede i februar et rekordhøjt antal udenrigspassagerer i den nordjyske lufthavn.

Aalborg Lufthavn er kommet godt fra start i 2018. I januar oplevede man en beskeden fremgang i passagertallet på 1,3 procent, men i februar slog man de tidligere rekorder og fik 114.495 passagerer gennem lufthavnen, hvilket sikrede en vækst på 7,6 procent i forhold til samme måned sidste år.

Ligesom det var tilfældet i januar, er det udenrigstrafikken, der trækker væksten. I januar var der 63,9 procent flere udenrigspassagerer gennem terminalen, og i februar blev det til en passagerøgning på hele 72,6 procent. Dermed gik Aalborg frem med 16.358 passagerer i udenrigstrafikken, og stigningen svarer populært omregnet til 88 helt udsolgte Boeing 737-800 fly med plads til 186 passagerer.

“Udlandet hitter i høj grad hos danskerne, og det har været tydeligt i Aalborg Lufthavn i de sidste mange måneder. I februar 2018 så vi en kæmpe fremgang i antallet af udenrigspassagerer – en fremgang der blandt andet skyldes, at netværksselskaberne har fulgt godt op på den stigende efterspørgsel til populære destinationer såsom Amsterdam, London og Malaga,” siger Søren Svendsen, der er administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Det er 28 ugentlige afgange til Amsterdam, syv til London og tre til Málaga, der især har været med til at trække udenrigsvæksten.

Påsken skyder sommertrafikprogram i gang
Den markante fremgang i februar betyder, at den nordjyske lufthavn allerede nu forventer et stort rykind i forbindelse med påskeferien, der starter i slutningen af marts. Starten på påskeferien falder sammen med sommertrafikprogrammets ikrafttræden, så der bliver endnu flere destinationer at vælge, hvorfor påsken kan blive travl i Aalborg Lufthavn.

Vueling genoptager blandt andet sæsonruten til Barcelona, og SunExpress vender tilbage med Antalya, mens Danish Air Transport (DAT) ligesom sidste år vil flyve direkte til Bornholm.

“Vi går en marts i møde med et stort rejseudbud til Spanien i påsken. Foruden De Kanariske Øer, flyver Norwegian hele fem gange ugentligt til Malaga, og Vueling starter deres direkte rute op til Barcelona den 25. marts. Derudover begynder SunExpress deres flyvninger til Antalya, der foruden direkte flybilletter, åbner op for årets første charterrejser til Tyrkiet. I forhold til indenrigstrafikken, har DAT indsat ekstra afgange til Bornholm i påsken. Der er derfor udsigt til et spændende påskeprogram med mange rejsemuligheder,” forklarer lufthavnsdirektøren.

Mens Aalborg Lufthavn kan glæde sig over udenrigsvæksten, halter man stadig bagefter på dansk indenrigs, hvor der var 6,1 færre rejsende i februar. I alt 63.560 benyttede indenrigsruten til København i sidste måned. Chartertrafikken gik tilbage med 25,5 procent til 16.198 rejsende, men det forventes at rette sig noget i løbet af forårsmånederne.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn ruteudvikler med lokale virksomheder

Udenrigstrafik og skirejsende reddede Aalborg

Udenrigstrafik sikrer Aalborg rekordår