Aegean Airlines i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Græsk flyselskab øger til København

Fra sommeren 2018 øger Aegean Airlines kapaciteten med 25 procent mellem Athen og København.

Til næste forår er det fire år siden, at græske Aegean Airlines åbnede en rute mellem Athen og København. Ruten blev oprindeligt trafikret tre gange ugentligt med Airbus A320-fly, og sidenhen er der blevet skruet lidt op og ned for frekvenserne.

Det var egentligt planen, at det græske flyselskab skulle flyve dagligt til København i denne sommer, men i stedet blev det kun til fire ugentlige afgange.

Det bliver der lavet om på næste år, når Aegean Airlines fra den 6. maj 2018 øger fra fire til fem ugentlige afgange mellem København og den græske hovedstad. Dermed øges kapaciteten hos det græske flyselskab med 25 procent, da der bliver udbudt 344 ekstra sæder ved tilføjelsen af en ekstra ugentlig rotation med de 172 sæder store Airbus A320-200.

Udover kapacitetsøgningen på ruten til København, vil det græske Star Alliance-selskab også indsætte en ekstra ugentlig mellem Athen og Stockholm-Arlanda fra den 25. juni næste år.

Passagervækst på 15 procent
I denne sommer har SAS fløjet to gange dagligt mellem København og Athen, mens Norwegian har haft tre ugentlige operationer. Næste år kommer også Primera Air på banen med en ugentlig afgang på ruten, således at der indtil videre vil være i alt 23 ugentlige forbindelser i hver retning.

Igennem de senere år har der været 200.000 årlige passagerer mellem København og Athen, og i årets første halvår af 2017 var der 86.953 passagerer på ruten mod blot 76.210 sidste år i samme periode. Det svarer til en fremgang på ikke mindre end 14 procent.

Konkurrencen i flytrafikken mellem København og det græske fastland er samtidig blevet yderligere skærpet, siden Ryanair i slutningen af marts åbnede en rute med to ugentlige afgange til Thessaloniki. Her flyver SAS dagligt i codeshare-samarbejde med Aegean Airlines.

 

Relaterede artikler:

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Billund får Athen-rute

Aegean vokser trods græsk krise

Græsk Star Alliance-selskab øger til CPH

Græsk Star-medlem starter CPH-rute

x

Læs Også

Udvidet paskontrol kom godt fra start

Københavns Lufthavn, Politiet og passagererne var godt forberedte, og derfor skabte den udvidede paskontrol ikke de frygtede lange køer ved opstarten i weekenden.

Flyselskaber: SAS skal ikke styre takstforhandlinger

Ryanair og flere andre udenlandske flyselskaber skriver i et høringssvar til Trafikstyrelsen, at man er modstander af, at SAS kan få vetoret i takstforhandlingerne med CPH.

Politiet: Det går ikke fuldstændig galt med skærpet paskontrol

Politiet i Københavns Lufthavn afviser dommedagsprofetierne om meget lange køer og kaos, når paskontrollen til og fra non-Schengen lande skærpes fra 7. oktober.

Emirates øger til Stockholm

Til december øger Emirates antallet af ugentlige afgange mellem Dubai og Stockholm. Til gengæld må Stockholm skyde en hvid pil efter Airbus A380.

600 ugentlige indenrigsflyvninger skal frem i lyset

En storstilet kampagnet under navnet Danmarks Lufthavne er klar til at blive skudt i gang, og det skal øge kendskabet til de flere end 600 ugentlige indenrigsflyvninger.

CPH har succes med langdistanceruter

Passagervæksten i Københavns Lufthavn har siden årtusindeskiftet været størst i det interkontinentale segment, og i 2017 ventes 2,3 mio. interkontinentale passagerer i CPH.