Aegean Airlines i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Græsk flyselskab øger til København

Fra sommeren 2018 øger Aegean Airlines kapaciteten med 25 procent mellem Athen og København.

Til næste forår er det fire år siden, at græske Aegean Airlines åbnede en rute mellem Athen og København. Ruten blev oprindeligt trafikret tre gange ugentligt med Airbus A320-fly, og sidenhen er der blevet skruet lidt op og ned for frekvenserne.

Det var egentligt planen, at det græske flyselskab skulle flyve dagligt til København i denne sommer, men i stedet blev det kun til fire ugentlige afgange.

Det bliver der lavet om på næste år, når Aegean Airlines fra den 6. maj 2018 øger fra fire til fem ugentlige afgange mellem København og den græske hovedstad. Dermed øges kapaciteten hos det græske flyselskab med 25 procent, da der bliver udbudt 344 ekstra sæder ved tilføjelsen af en ekstra ugentlig rotation med de 172 sæder store Airbus A320-200.

Udover kapacitetsøgningen på ruten til København, vil det græske Star Alliance-selskab også indsætte en ekstra ugentlig mellem Athen og Stockholm-Arlanda fra den 25. juni næste år.

Passagervækst på 15 procent
I denne sommer har SAS fløjet to gange dagligt mellem København og Athen, mens Norwegian har haft tre ugentlige operationer. Næste år kommer også Primera Air på banen med en ugentlig afgang på ruten, således at der indtil videre vil være i alt 23 ugentlige forbindelser i hver retning.

Igennem de senere år har der været 200.000 årlige passagerer mellem København og Athen, og i årets første halvår af 2017 var der 86.953 passagerer på ruten mod blot 76.210 sidste år i samme periode. Det svarer til en fremgang på ikke mindre end 14 procent.

Konkurrencen i flytrafikken mellem København og det græske fastland er samtidig blevet yderligere skærpet, siden Ryanair i slutningen af marts åbnede en rute med to ugentlige afgange til Thessaloniki. Her flyver SAS dagligt i codeshare-samarbejde med Aegean Airlines.

 

Relaterede artikler:

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Billund får Athen-rute

Aegean vokser trods græsk krise

Græsk Star Alliance-selskab øger til CPH

Græsk Star-medlem starter CPH-rute

x

Læs Også

CPH: Regulering fører ikke til den ønskede vækst

Københavns Lufthavn sluttede første halvår med et solidt overskud, men CPH mener, at kravet til regulering ikke vil føre til den ønskede vækst, tilgængelighed og beskæftigelse.

Priser for sikkerhedskontrol varierer

Billund Lufthavn kan i dag sikkerhedskontrollere lufthavnens afrejsende passagerer for til en pris, der er en tredjedel af, hvad samme ydelse koster i Københavns Lufthavn.

Nominering til to skandinaviske storlufthavne

Lufthavnene i København og Oslo er begge blande de seks nominerede lufthavne til den prestigefyldte World Routes Marketing Award.

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Fra næste sommer vil endnu et flyselskab operere på ruten mellem København og Athen, således at der bliver op til 22 ugentlige afgange.

Totalskadet SAS-fly blev øvelsesfly i CPH

Greenlineren i Københavns Lufthavn har tidligere på året fået selskab af skroget fra et Bombardier CRJ900-fly, der tidligere har tilhørt SAS.

EasyJet i markant reduktion i Københavns Lufthavn

EasyJet har i sommertrafikprogrammet reduceret kapaciteten i CPH med 26 procent siden sidste år, mens selskabet til gengæld øger kraftigt i Stockholm.