Foto: Emmanuel Valentin / Atout France.

Fra Aarhus til Nice med SAS

SAS tilføjer en ny rute fra Aarhus Lufthavn, hvor selskabet i oktober 2016 præsenterede nye ruter til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

SAS lægger nu en ekstra rute oveni den palette af ruter, som selskabet agter at åbne fra Aarhus Lufthavn henover foråret. Den nye rute går til Nice ved den franske Riviera, starter den 14. april og gennemføres de følgende 29 lørdage frem til slutningen af oktober.

”Vi kan se, at der er en efterspørgsel på den rute, og derfor giver vi nu folk i Aarhus-området muligheden for at flyve direkte til Sydfrankrig,” siger Mariam Skovfoged, pressechef i SAS, til Jyllands-Posten.

Ruten vil blive betjent med 88-sæders CRJ900-fly opereret af CityJet og Air Nostrum på vegne af SAS. Turen tager knap 2,5 time med afgang fra Aarhus klokken 14.40 og retur klokken 17.50 forår og efterår, mens der til sommer er afgang klokken 17.55 fra Aarhus.

”Vi kender Nice som en destination, hvor mange østjyder har feriebolig, og der vil være efterspørgsel på ruten. Det ved vi gennem analyser af østjydernes rejsemønstre. Derfor er det super dejligt, at SAS kvitterer med den nye rute,” siger Peter Høgsberg, direktør for Aarhus Lufthavn.

Færre passagerer
Nice-ruten fra Aarhus Lufthavn skal bl.a. konkurrere med en Nice-rute fra Billund Lufthavn. Med Nice-ruten får SAS otte ruter fra Aarhus Lufthavn.

Aarhus Lufthavn havde i 2017 et passagertal på 372.223 mod 383.154 året før, hvilket er en nedgang på 2,9 procent fordelt med 3,5 procent indenrigs- og 6,1 procent udenrigs. Chartertrafikken øgede passagertallet med 21 procent.

Peter Høgsberg regner med, at lufthavnen når over 500.000 passagerer i 2018.

 

 

Relaterede artikler:

Midlertidig lukning af Prag-rute fra Aarhus

SAS-offensiv i Aarhus var ni måneder undervejs

SAS: Tror på marked i Aarhus Lufthavn

x

Læs Også

SAS mister terræn i CPH

Kun godt hver tredje CPH-passager rejste sidste år med SAS. Til gengæld bliver Norwegian og Ryanair stadig større i Københavns Lufthavn.

Konkurrence på CPH-rute sikrede færøsk rekordår

SAS' entré på ruten fra København var i 2017 med til at sikre Vagar-lufthavnen på Færøerne et rekord år med næsten 17 procents fremgang.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

Tilbagegang i Aarhus Lufthavn i 2017

2017 bød på passagertilbagegang i Aarhus Lufthavn, der har mistet mere end hver tredje passager siden 2011. Med nyt SAS-samarbejde håber lufthavnen på at nå en mio. passagerer om få år.

SAS: Strategierne kommer ud at flyve

DEBAT: Luftfart er en skrøbelig branche. Derfor skal branchen blive ved med at effektivisere og investere i det, som giver reel værdi for vores kunder, understreger SAS.

Ny aftale om afhentning af bagage hos SAS-kunder

Charterrejsende på SAS-fly kan fremover få samlet deres bagage op dagen i forvejen, hvis de bor øst for Storebælt og er villige til at betale for det.