Medie: Air France-KLM og Delta vil byde på Alitalia

Et nyt kapitel i sagaen omkring Alitalias fremtid udspiller sig i disse dage. Skyteam-selskaberne Air France, KLM og Delta Air Lines har angiveligt meldt sig på banen som mulig køber.

Så sent som den 28. december kunne den seriøse italienske avis Corriere della Sera meddele, at Lufthansa var favorit til overtagelsen af det nationale flyselskab, kriseramte Alitalia. Men nu hævder den italienske erhvervsavis Il Sole 24 Ore, at det nordatlantiske Skyteam-samarbejde, der består af Air France-KLM gruppen og den amerikanske partner  Delta Air Lines har besluttet sig for, at gå sammen med det britiske lavprisselskab easyJet om et bud på Alitalia.

Alitalia er ikke blot en eksisterende partner for Air France-KLM med aktiesamarbejde i perioden 2008 til 2013, da Etihad overtog 49 procent af aktierne i det italienske flyselskab. Alitalia er også partner i Air France-KLM og Delta Air Lines transatlantiske joint venture, som blev startet i 2010.

Ifølge den franske avis Les Echos afviste både Air France-KLM og Delta Air Lines at kommentere sagen, der blev kaldt ’presserygter’, men ikke desto mindre reagerede aktionærerne i Air France-KLM og sendte aktien nedad med seks procent på Euronext Paris-børsen.

Strategisk samarbejde
Midt i 2017 styrkede Air France-KLM det strategiske partnerskab med Delta ved at etablere et globalt joint-venture mellem AF-KLM, Delta Air Lines og Virgin Atlantic samt ved at styrke partnerskabet med China Eastern Airlines.

Det skete ved, at Air France-KLM overtog Virgin Groups 31 procent aktier i Virgin Atlantic, mens Delta og China Eastern hver overtog 10 procent aktier i Air France-KLM.

Det er denne globale gigant, der slår sig sammen med easyJet for at tage kampen op med Lufthansa-gruppen om overtagelse af det kriseramte men fortsat aktive Alitalia.

 

Relaterede artikler:

Alitalia taber 1,5 millioner kroner om dagen

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud

x

Læs Også

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud

Ryanair ønsker at koncentrere sig om at løse selskabets egne problemer og trækker sig derfor i budkrigen om Alitalia.

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

Luigi Gubitosi er manden, der kan sikre Alitalias fremtid. Han indrømmer, at der er begået mange fejl, og at kvaliteten af topledelsen ikke har været god nok.

10 selskaber vil byde på Alitalia

I fredags udløb den officielle frist for at blive budgiver i forbindelse med salget af Alitalia. Europas to største lavprisflyselskaber er med i processen.

Alitalia på køberjagt

15 potentielle købere af Alitalia har fået 26 dage til at tænke sig om og komme med et godt tilbud på det kriseramte flyselskab.

Star Alliance stopper billetsamarbejde

Samarbejdet i Star Alliance omkring de såkaldte Airpasses ophører den 29. juni, men tilsvarende produkter fortsætter indtil videre hos oneworld og SkyTeam.

Airberlin: Vi overlever ikke uden ny partner

Airberlin har akut brug for en partner, siger det tyske flyselskabs topchef, der peger på Lufthansa, som en af meget få mulige partnere.