(Foto: LocodeRyanair)

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud

Ryanair ønsker at koncentrere sig om at løse selskabets egne problemer og trækker sig derfor i budkrigen om Alitalia.

Ryanair har officielt trukket sig fra budkrigen om Alitalia. Det har det irske lavprisflyselskab meddelt samtidig med beslutningen om at sætte 25 fly på jorden i det kommende vintertrafikprogram.

Michael O´Leary udtalte for blot 14 dage siden, at Ryanair arbejdede på at gøre et bud færdigt, inden udløbet af budfristen. Men Ryanair-topchefen har tilsyneladende valgt at prioritere anderledes, eller også har bestyrelsen besluttet, at der ikke skal bruges mere tid på det konkurstruede italienske flyselskab.

“Ryanair vil eliminere alt, der kan fjerne fokus fra ledelsen af selskabet, og det starter med Alitalia. Vi har meddelt Alitalias konkurskommissærer, at vi ikke længere er interesseret i Alitalia og ikke vil fremkomme med yderligere tilbud,” skriver Ryanair i en pressemeddelelse.

Formuleringen kunne tyde på, at Michael O´Leary – eller nærmere hans bestyrelse – har indset alvorligheden af den krise, som Ryanair i øjeblikket befinder sig i.

Ude af to store budrunder
Oprindeligt var fristen for at byde på Alitalia – eller dele heraf – den 2. oktober, men den frist blev for nylig forlænget til den 16. oktober. Årsagen til forlængelsen skulle være, at det ville give eventuelle budgivere lidt længere tid med at gå i dybden med det udleverede talmateriale, der skal danne grundlag for det endelige bud.

Ryanair havde tidligere indikeret, at man ønskede at afgive et bud på overtagelse af 90 fly, der skulle opereres under Alitalias varemærke og med det eksisterende personale, men den mulighed bliver man nu nødt til at lade passere.

Det irske lavprisflyselskab fik også en kurv i forbindelse med betalingsstandsningen i airberlin, da konkurrenten easyJet sammen med Lufthansa i øjeblikket er i slutforhandlinger om at overtage hver sin del af det tyske flyselskab.

Netop easyJet og Lufthansa nævnes også af italienske medier som nogle af de 18 virksomheder, har har fået adgang til at kigge dybere i Alitalias regnskabsbøger. Det har de to kapitalfonde Cerberus og Greybull angiveligt også.

 

Relaterede artikler:

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

10 selskaber vil byde på Alitalia

Alitalia på køberjagt

Alitalia sat under administration

x

Læs Også

Medie: Air France-KLM og Delta vil byde på Alitalia

Et nyt kapitel i sagaen omkring Alitalias fremtid udspiller sig i disse dage. Skyteam-selskaberne Air France, KLM og Delta Air Lines har angiveligt meldt sig på banen som mulig køber.

SAS mister terræn i CPH

Kun godt hver tredje CPH-passager rejste sidste år med SAS. Til gengæld bliver Norwegian og Ryanair stadig større i Københavns Lufthavn.

Ændrede regler for bagage hos Ryanair

Ryanair har ændret sin bagagepolitik og introducerer et reduceret gebyr for indchecket bagage og øget bagagevægt for at få flere til at checke deres kufferter ind.

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Ryanair søger britisk driftstilladelse

Irske Ryanair har ansøgt om en britisk driftstilladelse for at kunne fortsætte sine britiske indenrigsflyvninger efter Storbritanniens farvel til EU.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.