Air France lukker endnu en Sydamerika-rute

Først lukkede Air France ruten til Brasilia, og nu er turen kommet til Montevideo, der er hovedstaden i Uruguay.

Den 11. september 2015 lukkede Air France ruten mellem Paris-CDG og Brasilia efter to og et halvt års drift. Konkurrencen fra portugisiske TAP Portugal var tilsyneladende blevet for hård.

Nu vælger det franske flyselskab så at trække sig fra endnu en rute. Fredag den 27. oktober flyver Air France for sidste gang til Uruguays hovedstad Montevideo via Buenos Aires i Argentina. Når Boeing 777-200 flyet fra Air France lander i Paris Charles de Gaulle lufthavnen lørdag formiddag kl. 11.00 den 28 oktober, vil det markere slutningen på fire og et halvt års uafbrudt betjening af ruten.

I april 2013 vendte Air France nemlig tilbage til Montevideo efter 12 års fravær med fem ugentlige frekvenser.

Kun flyforbindelse fra Spanien til Uruguay
I forbindelse med lukningen af Montevideo-ruten vil Air France dog fortsætte med at flyve syv gange om ugen til Buenos Aires, hvormed Boeing 777-flyet kan vendes i Argentina på fem timer og 20 minutter, når der ikke skal gennemføres en rundtur til Montevideo, der ligger blot 45 minutters flyvning og 224 kilometer væk.

Efter afviklingen af Montevideo som destination i rutenetværket vil Air France fortsat flyve til syv destinationer i Sydamerika. Der er tale om Bogota (Colombia), Buenos Aires (Argentina), Caracas (Venezuela), Lima (Peru), Rio de Janeiro (Brasilien), Sao Paulo (Brasilien) samt Santiago i Chile. De vil blive suppleret af den nye rute til Fortaleza i Brasilien, som datterselskabet JOON åbner den 4. maj 2018.

Efter Air Frances exit fra Montevideo, er det kun Iberia og det spanske SkyTeam-selskab Air Europa, der vil tilbyde flyvninger til millionbyen i Uruguay. Det er i begge tilfælde med afgang fra Madrid-Barajas lufthavnen med  henholdsvis fire og tre ugentlige afgange.

 

Relaterede artikler:

Første JOON-langdistanceruter præsenteret

KLM får tredje brasiliansk destination

Lukker flyrute til Brasiliens hovedstad

Air France vil flyve til Brasiliens hovedstad

Iberia vil åbne ni nye langdistanceruter

x

Læs Også

Tremotoret A380-fly skal flyve over Atlanten

En motor på et A380-fly fra Air France totalhavarerede under en flyvning i forrige uge, og nu er planen, at flyet med kun tre motorer skal flyves fra Canada og hjem til Frankrig.

Motorrester fra A380-fly fundet på Grønland

I et øde område på Grønland er der blevet lokaliseret rester fra den motor, der i forrige weekend totalhaverede på et Airbus A380-fly fra Air France.

Air France vender tilbage til Seattle

Fra foråret 2018 vil Air France atter flyve mellem Paris og Seattle. Dermed vil otte europæiske flyselskaber tilbyde flyvninger til den amerikanske vestkystby.

Havarikommissionen trækker sig fra A380-undersøgelse

Den danske havarikommission har pligt til at være hovedundersøger på søndagens A380-motorhavari over Grønland, men der er ikke ressourcer og ekspertise til undersøgelsen.

Motorhavari på A380-fly over Grønland

Et motorhavari i en Airbus A380-800 fra Air France nær Nuuk, tvang piloterne til en nødlanding i Canada på en flyvning mellem Paris og Los Angeles.

Første JOON-langdistanceruter præsenteret

Air France har offentliggjort de to første langdistanceruter med det nye JOON-selskab, og senere på ugen kommer yderligere to nye Air France-destinationer.