Taipei (peellden | GNU free documentation license)

Air France vender tilbage til Taipei

Efter 22 år vender Air France næste forår tilbage til Taiwan og vil fremover flyve til seks destinationer i Storkina.

Mandag den 16. april 2018 skriver Air France luftfartshistorie i forhold til Asien-ruterne.

På denne dag vil det franske flyselskab atter have en direkte forbindelse til Taiwan, som man seneste befløj frem til november 1995. Der er således gået mere end 22 år siden sidst, når et Boeing 777-fly fra Air France tirsdag den 17. april om morgenen kl. 08.15 lokal tid ventes at sætte hjulene på asfalten i Taiwan Taoyuan International Airport.

Med genoptagelsen af flyvningerne fra Paris-Charles de Gaulle til Taipei vil Air France tilbyde tre ugentlige afgange betjent med Boeing 777-200ER i en treklasses konfiguration med 280 sæder. Kabinen vil være inddelt med 40 sæder i Business Class, 24 i Premium Economy samt plads til 216 passagerer i Economy Class.

Da Air France senest fløj mellem Paris og Taipei, blev der fra oktober 1993 til oktober 1994 benyttet Boeing 747-400 COMBI, og fra november 1994 og til ruten lukkede i 1995 var det Airbus A340-300, der var indsat på ruten.

Seks destinationer i Storkina
Selvom Taiwan ikke formelt hører til Folkerepublikken Kina, så indgår øen i udtrykket Storkina, der omfatter Fastlandskina, Hong Kong, Macau og Taiwan, og som primært er en kommerciel betegnelse.

Til Storkina tilbyder Air France i dag fem ruter til henholdsvis Beijing, Guangzhou, Shanghai, Wuhan og Hong Kong og kommer således op på seks ruter til området fra april næste år.

I samarbejdet med KLM får det franske flyselskab hjælp til at betjene de kinesiske destinationer, idet KLM tilbyder ruter fra Amsterdam Schiphol Airport til Beijing, Chengdu, Hangzhou, Shanghai og Xiamen samt også Hong Kong og Taipei.

Taipei er hovedstad i Republikken Kina, der rummer en mangfoldighed med den stærkt udviklede hi-tech hovedstad, men også bjergområder med smukke landskaber. små fiskebyer, templer og fine sandstrande.

 

Relaterede artikler:

Første JOON-langdistanceruter præsenteret

Syv nye langdistanceruter i 2017 fra Air France-KLM

Syv Dreamliner-destinationer med KLM

Air France etablerer rute til Wuhan i Kina

x

Læs Også

Uheldig Air France-A380 tilbage i kommerciel drift

A380-flyet fra Air France, der sidste år havde et motorhavari over Grønland, er tilbage i kommerciel rutefart efter 107 dage.

Air France-KLM vil sende nye mellemdistancefly i udbud

Air France-KLM skal forny flåden af mellemdistancefly hos koncernens fire flyselskaber, og det forventes, at alle større flyproducenter vil deltage i udbuddet.

Air France-KLM og easyJet byder samlet på Alitalia

Air France-KLM har igen forhandlet med Alitalias konkurskommission om eventuel overtagelse – denne gang sammen med easyJet.

Ingen gensyn med Bordeaux-rute i CPH

Næsten 6.000 passagerer benyttede sidste sommer Air France-ruten mellem København og Bordeaux. I år må de se sig om efter andre muligheder.

Air France-piloter truer med strejke

En udskiftning af en kaptajn på et Air France-fly i sidste uge, var ifølge selskabets piloter så stor en krænkelse af fundamentale sikkerhedsprincipper, at de truer med at nedlægge arbejdet.

Air France-KLM med bagageløse USA-priser

Air France og KLM tilbyder nu på sine nordamerikanske ruter en ny billettype, hvor indchecket bagage ikke er inkluderet i prisen.