Taipei (peellden | GNU free documentation license)

Air France vender tilbage til Taipei

Efter 22 år vender Air France næste forår tilbage til Taiwan og vil fremover flyve til seks destinationer i Storkina.

Mandag den 16. april 2018 skriver Air France luftfartshistorie i forhold til Asien-ruterne.

På denne dag vil det franske flyselskab atter have en direkte forbindelse til Taiwan, som man seneste befløj frem til november 1995. Der er således gået mere end 22 år siden sidst, når et Boeing 777-fly fra Air France tirsdag den 17. april om morgenen kl. 08.15 lokal tid ventes at sætte hjulene på asfalten i Taiwan Taoyuan International Airport.

Med genoptagelsen af flyvningerne fra Paris-Charles de Gaulle til Taipei vil Air France tilbyde tre ugentlige afgange betjent med Boeing 777-200ER i en treklasses konfiguration med 280 sæder. Kabinen vil være inddelt med 40 sæder i Business Class, 24 i Premium Economy samt plads til 216 passagerer i Economy Class.

Da Air France senest fløj mellem Paris og Taipei, blev der fra oktober 1993 til oktober 1994 benyttet Boeing 747-400 COMBI, og fra november 1994 og til ruten lukkede i 1995 var det Airbus A340-300, der var indsat på ruten.

Seks destinationer i Storkina
Selvom Taiwan ikke formelt hører til Folkerepublikken Kina, så indgår øen i udtrykket Storkina, der omfatter Fastlandskina, Hong Kong, Macau og Taiwan, og som primært er en kommerciel betegnelse.

Til Storkina tilbyder Air France i dag fem ruter til henholdsvis Beijing, Guangzhou, Shanghai, Wuhan og Hong Kong og kommer således op på seks ruter til området fra april næste år.

I samarbejdet med KLM får det franske flyselskab hjælp til at betjene de kinesiske destinationer, idet KLM tilbyder ruter fra Amsterdam Schiphol Airport til Beijing, Chengdu, Hangzhou, Shanghai og Xiamen samt også Hong Kong og Taipei.

Taipei er hovedstad i Republikken Kina, der rummer en mangfoldighed med den stærkt udviklede hi-tech hovedstad, men også bjergområder med smukke landskaber. små fiskebyer, templer og fine sandstrande.

 

Relaterede artikler:

Første JOON-langdistanceruter præsenteret

Syv nye langdistanceruter i 2017 fra Air France-KLM

Syv Dreamliner-destinationer med KLM

Air France etablerer rute til Wuhan i Kina

x

Læs Også

Flying Blue-bonusprogrammet relanceres

Air France-KLM håber med en række nye tiltag at gøre sit Flying Blue-loyalitetsprogram mere personligt for den enkelte af de omkring 20 mio. medlemmer.

Air France lukker endnu en Sydamerika-rute

Først lukkede Air France ruten til Brasilia, og nu er turen kommet til Montevideo, der er hovedstaden i Uruguay.

Tremotoret A380-fly skal flyve over Atlanten

En motor på et A380-fly fra Air France totalhavarerede under en flyvning i forrige uge, og nu er planen, at flyet med kun tre motorer skal flyves fra Canada og hjem til Frankrig.

Motorrester fra A380-fly fundet på Grønland

I et øde område på Grønland er der blevet lokaliseret rester fra den motor, der i forrige weekend totalhaverede på et Airbus A380-fly fra Air France.

Air France vender tilbage til Seattle

Fra foråret 2018 vil Air France atter flyve mellem Paris og Seattle. Dermed vil otte europæiske flyselskaber tilbyde flyvninger til den amerikanske vestkystby.

Havarikommissionen trækker sig fra A380-undersøgelse

Den danske havarikommission har pligt til at være hovedundersøger på søndagens A380-motorhavari over Grønland, men der er ikke ressourcer og ekspertise til undersøgelsen.