Den første kinesisk samlede Airbus A320neo. Foto: AirAsia.

Airbus øger sin flyproduktion i Kina

Den store europæiske flyproducent vil forøge produktionen i Airbus A320 familien på sin Final Assembly Line Asia i Tianjin i Kina.

I forbindelse med et fransk statsbesøg i Kina, har den kinesiske Airbus samlefabrik, Final Assembly Line Asia (FALA) i Tianjin indgået en aftale med Airbus ledelse om at forøge produktionen af fly fra Airbus A320 familien til fem eksemplarer om måneden i 2019 og seks i 2020.

FALA blev åbnet i 2008 og havde med udgangen af 2017 fremstillet 354 fly af A320 familien til kunder i Kina og det øvrige Asien. I oktober 2017 samlede FALA sin første A320neo, som herefter blev leveret til AirAsia. FALA er en af de tre Airbusfabrikker, der fremstiller A320. De to øvrige ligger i Toulouse og Hamborg.

Teknologisk udvikling
Sideløbende med produktionsaftalen underskrev Airbus COO og præsident Commercial Aircraft Fabrice Brégier og Kinas nationale udviklings- og reform kommissions (NDRC) formand He Lifeng en aftale om om yderligere udvikling af det industrielle samarbejde i Tianjin, med det formål at styrke samarbejdet omkring teknologisk udvikling, teknisk uddannelse og udvikling af forsyningskæden.

Ved samme lejlighed blev George Xu – den tidligere formand for FALAs bestyrelse – udnævnt til CEO for  Airbus China, hvor han efterfølger Eric Chen. Xu bliver ansvarlig for alle Airbus kommercielle fly, forsvars- og space business i Kina, oplyser Airbus.

 

Relaterede artikler:

Airbus køber sig ind i Bombardiers C-serie

Airbus overvejer at stoppe A380-produktion

Kinas hemmelige langdistancefly

x

Læs Også

Airbus overvejer at stoppe A380-produktion

Hvis ikke Airbus lander en stor aftale med Emirates om levering af flere Airbus A380-fly kan produktionen af det store fly blive lukket ned.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Emiraterne og Rusland i fælles flyprojekt

Et samarbejde mellem De Forenede Arabiske Emirater og Rusland om at producere et kortdistancefly med plads til 250 passagerer kan være på vej.

Første flyvning med Airbus A330-900neo

I alt 12 kunder har bestilt 212 eksemplarer af de kommende A330neo-fly, og torsdag var flyet for første gang i luften.

2.590 nye fly til Mellemøsten-flyselskaber

Mellemøstlige flyselskaber vil hen over de næste to årtier få brug for 2.590 nye fly, og det er mere end en fordobling af det nuværende antal.

Airbus køber sig ind i Bombardiers C-serie

Airbus har på opsigtsvækkende vis købt aktiemajoriteten i den separate virksomhed i Bombardier-koncernen, der producerer de nye og brændstofbesparende fly fra C-serien.