Alitalia Airbus A330-200.

Alitalia åbner to Afrika-ruter trods krise

Mens konkurskommissærerne forhandler med potentielle bydere på Alitalia, så fortsætter det italienske SkyTeam-selskab med at åbne nye ruter.

Det kriseramte flyselskab Alitalia lader til kommercielt at være upåvirket af den svære situation, som man befinder sig i. Selskabet befinder sig i en kontrolleret betalingsstandsning, hvor den italienske stat indtil videre har garanteret for den fortsatte drift via lån til en samlet værdi på 900 mio. euro, eller lidt mere end 6,7 mia. kroner.

Torsdag i sidste uge havde Alitalia besøg af en delegation fra Lufthansa, der er et af de selskaber, der vil lægge et bud ind på Alitalia. Hvis det bliver Lufthansa, der overtager det italienske flyselskab, får man to nye Afrika-ruter med i købet.

Alitalia har netop annonceret, at man i 2018 genoptager flyvningerne til Johannesborg i Sydafrika efter 17 år fravær. Fra den 8. april vil Alitalia flyve fire gange om ugen fra Rom til Johannesborg med Airbus A330-200. Da Alitalia lukkede ned på Johannesborg i marts 2001, fløj man både fra Milano og Rom til den sydafrikanske millionby.

Flere ruteudvidelser fra Rom
Udover ruten til Johannesborg vil Alitalia også genåbne flyforbindelsen mellem Rom og Nairobi. Det sker den 28. marts 2018, hvor der vil blive fløjet fire gange ugentligt med A330-300. Senest Alitalia fløj til den kenyanske hovedstad var i år 2000, hvor ruten fra Rom lukkede i slutningen af marts samme år, mens Milano-Nairobi måtte afvikles i oktober 2000.

Den 29. oktober åbnede Alitalia en daglige rute mellem Rom og Delhi, og to dage efter blev Rom genforenet med Male på Maldiverne gennem en ny sæsonrute med tre ugentlige afgange. Herudover er antallet af flyvninger fra Rom til Sao Paulo er blevet øget fra syv til 10 om ugen, mens ruten fra Rom til Los Angeles fra den 29. oktober er blevet en helårsrute mod tidligere en sæsonrute.

Endelig vil Alitalia fra begyndelsen af december åbne nye ruter fra Milano-Linate til henholdsvis Athen og Luxembourg.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

10 selskaber vil byde på Alitalia

Alitalia på køberjagt

x

Læs Også

Air France vender tilbage til Nairobi

Efter 18 års fravær vender Air France næste år tilbage til Kenyas hovedstad Nairobi.

Alitalia på køberjagt

15 potentielle købere af Alitalia har fået 26 dage til at tænke sig om og komme med et godt tilbud på det kriseramte flyselskab.

Airberlin: Vi overlever ikke uden ny partner

Airberlin har akut brug for en partner, siger det tyske flyselskabs topchef, der peger på Lufthansa, som en af meget få mulige partnere.

Ryanair er blevet netværksselskab

Onsdag blev Ryanair et netværksselskab, da det irske lavprisselskab åbnede op for flyvninger til og fra Rom på samme billet.

Lufthansa vil overtage gældfrit airberlin

Lufthansa er parat til at hjælpe Etihad Airways af med kriseramte airberlin. En gæld på ni mia. kroner i airberlin må Etihad dog selv tage sig af.

Alitalia sat under administration

En særlig kommissær har fået 180 dage til at få ryddet op i Alitalia. Imens stiller den italienske regering med milliardlån til at sikre driften.