Alitalia Airbus A330-200.

Alitalia åbner to Afrika-ruter trods krise

Mens konkurskommissærerne forhandler med potentielle bydere på Alitalia, så fortsætter det italienske SkyTeam-selskab med at åbne nye ruter.

Det kriseramte flyselskab Alitalia lader til kommercielt at være upåvirket af den svære situation, som man befinder sig i. Selskabet befinder sig i en kontrolleret betalingsstandsning, hvor den italienske stat indtil videre har garanteret for den fortsatte drift via lån til en samlet værdi på 900 mio. euro, eller lidt mere end 6,7 mia. kroner.

Torsdag i sidste uge havde Alitalia besøg af en delegation fra Lufthansa, der er et af de selskaber, der vil lægge et bud ind på Alitalia. Hvis det bliver Lufthansa, der overtager det italienske flyselskab, får man to nye Afrika-ruter med i købet.

Alitalia har netop annonceret, at man i 2018 genoptager flyvningerne til Johannesborg i Sydafrika efter 17 år fravær. Fra den 8. april vil Alitalia flyve fire gange om ugen fra Rom til Johannesborg med Airbus A330-200. Da Alitalia lukkede ned på Johannesborg i marts 2001, fløj man både fra Milano og Rom til den sydafrikanske millionby.

Flere ruteudvidelser fra Rom
Udover ruten til Johannesborg vil Alitalia også genåbne flyforbindelsen mellem Rom og Nairobi. Det sker den 28. marts 2018, hvor der vil blive fløjet fire gange ugentligt med A330-300. Senest Alitalia fløj til den kenyanske hovedstad var i år 2000, hvor ruten fra Rom lukkede i slutningen af marts samme år, mens Milano-Nairobi måtte afvikles i oktober 2000.

Den 29. oktober åbnede Alitalia en daglige rute mellem Rom og Delhi, og to dage efter blev Rom genforenet med Male på Maldiverne gennem en ny sæsonrute med tre ugentlige afgange. Herudover er antallet af flyvninger fra Rom til Sao Paulo er blevet øget fra syv til 10 om ugen, mens ruten fra Rom til Los Angeles fra den 29. oktober er blevet en helårsrute mod tidligere en sæsonrute.

Endelig vil Alitalia fra begyndelsen af december åbne nye ruter fra Milano-Linate til henholdsvis Athen og Luxembourg.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

10 selskaber vil byde på Alitalia

Alitalia på køberjagt