Færre rejser med indenrigsfly

Indenrigstrafikken i Danmark er faldet så markant at flyselskaberne vil sætte priserne ned. Danskerne skal tage indenrigsflyvningerne til sig som et alternativ til bus og tog.

De fem største provinslufthavne i Danmark mistede passagerer på indenrigsruterne sidste år. Samlet er flytrafikken mellem landsdelene reduceret med mere end fem procent, skriver Finans.

Det får nu flyselskaberne til at sænke billetpriserne for at lokke kunderne tilbage på flyene, så man står bedre i konkurrencen med for eksempel de billige fjernbusser. De reducerede flybilletpriser hjælpes på vej af reducerede takster i Københavns Lufthavn fra 1. april.

Øget synlighed
Samtidig skal en kampagne og synlighed i søgemaskinen Rejseplanen.dk skærpe de rejsendes opmærksomhed på flyvning som en del af den kollektive trafik.

”En betydelig del af de besparelser, vi opnår i Københavns Lufthavn, vil komme kunderne til gode i form af lavere priser. Vi planlægger en kampagne, hvor et stort antal billetter vil blive solgt særdeles billigt, så vi kan lokke flere kunder til”, siger Jesper Rungholm, administrerende direktør i Danish Air Transport, DAT, til Finans.

 

Relaterede artikler:

600 ugentlige indenrigsflyvninger skal frem i lyset

Stor uvidenhed om indenrigsflyvning i Danmark

Minister vil give indenrigsfly støttekroner

x

Læs Også

DAT vil sælge MD83-fly

Danish Air Transport vil sælge knap 26 år gammel arbejdshest, der blandt andet har været jorden rundt med en VM-pokal.

DAT-fly i drone-hændelse

En drone fløj ved siden af et ATR-fly fra Danish Air Transport, da flyet var ved at lande i England.

Brændstofmangel var skyld i motorstop

Havarikommissionen konkluderer i en foreløbig undersøgelse, at en defekt tankmåler var årsag til et motorstop under en DAT-flyvning fra Esbjerg til Billund.

Overvejer helårsrute mellem Billund og Bornholm

DAT har netop startet op på sommerruten mellem Billund og Bornholm, men selskabet har sat som mål at gøre ruten til en helårsrute.

Havarikommissionen undersøger motoruheld

Et ATR42-fly fra Danish Air Transports litauiske datterselskab DOT LT var i sidste uge impliceret i en alvorlig hændelse, hvor der var problemer med begge motorer under en flyvning fra Esbjerg til Billund.