Ryanair-fly i Aarhus Lufthavn.

Fremgang over hele linjen i Aarhus Lufthavn

Efter mange år med passagertilbagegang er optimismen vendt tilbage til Aarhus Lufthavn, der i februar havde 15 procent flere passagerer i forhold til sidste år.

Det er mange år siden, at Aarhus Lufthavns ledelse har udsendte skriftlige kommentarer til den løbende udvikling i trafiktallene. Men den praksis er ved årets start blevet genoptaget efter næsten fem års fravær.

Perioden fra 2013 til 2017 har også været den sværeste tid i lufthavnens nyere historie, idet passagertallene har været historisk lave. Men 2018 bliver tilsyneladende året, hvor det hele vender, og derfor er Aarhus Lufthavn kommet frisk fra start med månedskommentarer.

I februar måned kan man således konstatere en vækst i passagertallet på 15,2 procent i forhold til samme måned sidste år. Det var samtidig noget mere end i januar, der kunne byde på en vækst på 9,6 procent.

Det er særligt udenrigstrafikken, der går frem. I februar var der 37 procent flere udenrigsrejsende gennem terminalen på Djursland, hvilket især skyldes ny Ryanair-rute til Gdansk. Der var dog tale om relativt små tal med 3.060 flere udenrigspassagerer, således at i alt 11.320 rejste med udenrigsrutefly til og fra Aarhus Lufthavn.

“Tallene er meget tilfredsstillende og er i den grad et resultat af en øgning af rutenettet i 2017. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har sikre udsigter til at blive øget yderligere og endda i ganske betragtelig grad. Ikke mindst når SAS i løbet af foråret åbner nye ruter til München, Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm,” siger Aarhus Lufthavns administrerende direktør Peter Høgsberg.

Ny vækst i indenrigsmarkedet
I den østjyske lufthavn er fokus i 2018 især rettet ind på SAS. I begyndelsen af april foretager SAS en særdeles markant ruteudvidelse, og det skulle gerne bidrage til en samlet vækst i passagertallet på 50 procent i løbet af 2018, således at op imod 600.000 passagerer har rejst gennem lufthavnsterminalen ved årets udgang.

Det er ikke alene på udenrigsruterne, at SAS vil udvide. Der bliver også flere afgange på indenrigsruten til København, og derfor er det også glædeligt for Aarhus Lufthavn, at der i februar var en stigning i antallet af indenrigspassagerer med 4,6 procent til i alt 13.470.

”Vi er selvfølgelig meget glade for, at alt det hårde arbejde for at lave en effektiv turn-around i lufthavnen nu bærer frugt. Som ventet kan vi se, at væksten er båret af udenrigstrafikken på grund af de mange nye ruter, men det er lige så positivt, at antallet af indenrigspassagerer for første gang i mange måneder er i vækst,” lyder det fra Peter Høgsberg.

Endelig var der i februar også vækst i chartertrafikken fra Aarhus Lufthavn, omend væksten var næsten usynlig. Blot 43 passagerer var nok til at sikre en fremgang på 1,5 procent til 2.834 afgående og ankommende chartergæster.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Lufthavn har skudt vækstår i gang

Tilbagegang i Aarhus Lufthavn i 2017

SAS: Tror på marked i Aarhus Lufthavn

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn