En Airbus A321 fra Iberia. Foto: Bene Riobó

Iberia igen verdensmester i ankomster

For andet år i træk er det spanske flyselskab Iberia blevet kåret til verdens mest punktlige, og Iberia Express er det mest punktlige blandt lavprisflyselskaberne.

Iberia er verdensmester i at få fly frem til tiden. Bogstaveligt talt.

Det store spanske flyselskab har nemlig – for andet år i træk – sikret sig titlen som verdens mest punktlige internationale selskab. 88,97 procent af alle flyvninger ankommer til tiden, og det var nok til en førsteplads i 2017.

Iberia var desuden også helt i top i 2017 blandt store europæiske flyselskaber med 89,54 procent af flyene, der kommer frem til destinationen til tiden. Også denne position er blevet sikret for andet år i træk.

”Vi er meget stolte af at få denne anerkendelse for andet år i træk. Mange internationale flyselskaber gør gode ting og forbedrer sig hvert år i håb om at blive det mest punktlige. Det er derfor en stor tilfredsstillelse for os at opnå dette to år i træk,” siger Luis Gallego, der er Iberias koncerchef.

Fjerde titel i træk
Det er virksomheden FlightStats, der holder regnskab over flyenes ankomsttider. Og det viser sig, at Spanien – blandt andet som følge af et mere venligt klima en det nordiske – ganske enkelt bare er bedst til at få flyene afsted til tiden.

Data fra virksomheden viser nemlig, at Iberias datterselskab, Iberia Express, endnu engang vinder prisen som verdens mest punktlige ud af de efterhånden mange lavprisflyselskaber verden over. I 2017 landede 91,77 procent af alle fly til tiden, og selskabet er dermed en tand mere punktligt end Iberia.

”Det er meget glædeligt at modtage denne pris for fjerde år i træk. Det er en anerkendelse af hele virksomhedens dedikation, engagement og daglige arbejde, da vi hver dag stræber efter at opnå de højeste standarder for kvalitet og service til vores kunder. Prisen er samtidig det sidste krydderi på et ekstraordinært 2017,” siger Fernando Candela, der er administrerende direktør hos Iberia Express.

Iberia, der er medlem af oneworld-alliancen, er verdens førende flyselskab på ruter mellem Europa og Mellem- og Sydamerika. Det spanske flyselskab flyver til 124 destinationer i 48 lande fordelt over Europa, Nord-, Mellem- og Sydamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien.

 

Relaterede artikler:

Iberia opgraderer premium-lounge i Madrid

Iberia giver sig selv nye fly i fødselsdagsgave

KLM og Iberia deler punktligheds-titel

Iberia åbner to skandinaviske ruter

Oneworld har den højeste punktlighed

x

Læs Også

Flybesætning kom sejlende til lufthavnen

Med tre timers forsinkelse kunne et Iberia-fly forlade lufthavnen i Caracas, da besætningen på grund af omstændighederne var nødt til at sejle til lufthavnen.

Oneworld har den højeste punktlighed

Oneworld-alliancen har endnu engang slået konkurrenterne i Star Alliance og SkyTeam på den bedste punktlighed i netværket.

KLM og Iberia deler punktligheds-titel

Titlen som verdens mest punktlige flyselskab er blevet delt op i to. Derfor kan både KLM og Iberia kalde sig verdens mest punktlige i 2016.

Nye destinationer i Colombia fra Europa

Både KLM og Iberia vil opgive at flyve til Cali i sommertrafikprogrammet 2017. Det åbner op for to nye destinationer i Colombia.

Iberia følger konkurrenterne og lancerer premium-klasse

Rejsende med Iberia kan fra næste sommer se frem til en ny kabineklasse hos det spanske flyselskab.

IAG: Vigtigt med britisk open skies aftale med USA

De britiske politikere bør sætte en aftale med USA om åbne luftrum højt på to do-listen i forbindelse med landets udtræden af EU, mener British Airways' moderselskab.