Jet Time skal flyve for Finnair

Jet Time vil i højsæsonen beskæftige to Boeing 737-700 fly for Finnair på udvalgte ruter fra Helsinki.

Kapacitetsproblemer har fået Finnair til at søge om hjælp fra andre flyselskaber for at få afviklet sommertrafikprogrammet. Tidligere har Finnair indgået en aftale med det østrigske flyselskab NIKI om leje af vikarfly i 2016, og nu skal danske Jet Time også flyve for finnerne.

Det sker foreløbigt i en periode fra den 4. juli til den 10. august, hvor Jet Time skal beskæftige to Boeing 737-700 på udvalgte flyafgange fra Helsinki til Krakow på mandage, onsdag og torsdage. Det vil også komme på tale at indsætte Jet Time-flyet på ruter fra Helsinki til henholdsvis Prag og Venedig, skriver det finske medie, Lentoposti.fi.

“Aftalen er lavet med Finnair, og flyvningerne udføres for Norra af Jet Times fly OH-JTZ og OY-JTS – begge fly opereres på det finske AOC,” bekræfter Jet Times kommunikationsmedarbejder Frida Astrid Ulrik-Petersen til CHECK-IN.dk.

Blandet besætning
Der er tale om en såkaldt “damp-lease” aftale, hvor Jet Time stiller fly og piloter til rådighed, mens  Finnair sammen med Jet Time vil bemande flyene med finsktalende kabinepersonale. Finnair vil på Jet Time-flyvningerne levere det sædvanlige catering-koncept, men vil ikke kunne tilbyde forudbestiling af tax-free varer. Passagererne får tilbudt ombooking til et senere rejsetidspunkt eller fuld refundering af allerede bestilte billetter, hvis man ikke ønsker at flyve med Jet Time.

Finnair mangler i øjeblikket mellemdistancefly, da selskabet afventer levering af fire A321-fly, der er leaset til flåden for en otteårig periode. Disse fly leveres dog først i 2017.

Flyver for tre ruteflyselskaber
Aftalen passer tilsyneladende fint for Jet Times finske datterselskab, der i højsæsonen har mange weekendflyvninger for charterarrangørerne, men hvor der er kapacitet til rådighed for opgaver fra mandag til torsdag.

Aftalen med Finnair betyder, at Jet Time i denne sommer flyver for tre ruteselskaber. I den faste aftale med SAS beskæftiges 11 ATR72-fly, mens to Boeing 737-700 fly er i drift for British Airways, blandt andet på ruten mellem København og London-Heathrow.

 

 

Relaterede artikler:

Business Class på Jet Time-fly

Jet Time skal flyve for BA

NIKI skal flyve for Finnair

Nu er Jet Time også finsk

Jet Time vil etablere sig i Finland