Et af Nextjets nuværende 11 SAAB 340-fly.

Lukker CPH-rute 14 dage før opstarten

Den 27. marts skulle Nextjet have åbnet en rute mellem Västerås og København. Nu har det svenske flyselskab opgivet planerne.

Stockholm Västerås Flygplats er en af de fire officielle Stockholm-lufthavne, der tilsammen kan findes på bykoden “STO”. Den 27. marts var der udsigt til, at den lille alternative Stockholm-lufthavn ville blive forbundet med København, idet det svenske regionale flyselskab Nextjet havde planlagt at flyve to gange dagligt med 33-sæders SAAB340-fly.

Men 14 dage før opstarten af ruten har Nextjet besluttet at afvikle flytrafikken til og fra Västerås. Det betyder, at NextJet ikke længere vil flyve fra Västerås til Helsinki, ligesom den planlagte rute til København ikke kommer i gang.

Nextjet oplyser, at selskabet har fløjet på ruten mellem Västerås og Helsinki siden september måned sidste år. Västerås Flygplats og de kommunale ejere havde stillet et økonomisk driftstilskud i udsigt, men trak tilsagnet tilbage kort tid efter rutens start. Herefter valgte Nextjet at fortsætte for egen regning og risiko.

“Som et led i at finde en langsigtet holdbar løsning for Västerås, indledte vi drøftelser om komplementerende trafik fra København, der skulle have startet den 27. marts, men interessen for ruterne og antallet af bookinger viste sig at være langt mindre end forventet,” lyder det i en pressemeddelelse fra Nextjet.

Mange mislykkede forsøg
Nextjet oplyser, at passagerer, der allerede har købt og betalt billet til ruten mellem København og Västerås vil blive kontaktet og få pengene tilbagebetalt.

Gennem  tiden har Nextjet fløjet på mange forskellige ruter fra Sverige til København. Tidligere har der været ruter fra Örebro, Karlstad, Jönköping og Norrköping.

For omkring 10 år siden fløj Cimber Air på vegne af SAS mellem København og Västerås med 50-sæders CRJ200-fly. Dengang måtte man også opgive beflyvningen, da markedet ikke var stort nok.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab får jetfly

Ny rute fra Stockholm-lufthavn til København

Svensk flyselskab tæt på at lukke føderute til Helsinki

Finnair styrker feed fra Sverige

NextJet lukker CPH-ruter

 

x

Læs Også

AirBaltic i nyt skandinavisk samarbejde

Kun få uger efter, at codeshare-samarbejdet mellem SAS og airBaltic ophørte, har det lettiske flyselskab indgået en ny aftale, der sikrer adgang til det svenske marked.

KLM styrker nordiske føderuter

Med en ny codeshare-aftale til 10 destinationer i Sverige og Finland styrker KLM sit nordiske fodaftryk.

Svensk flyselskab får jetfly

Det svenske flyselskab Nextjet indsætter fra midten af marts måned 50-sæders jetfly på de arktiske ruter. Hidtil har selskabet kun beskæftiget turboprop-fly.

Ny rute fra Stockholm-lufthavn til København

Fra den 27. marts 2017 vil Nextjet flyve to gange dagligt mellem Västerås og København i samarbejde med SAS.

Finnairs langdistanceruter er under pres

I august måned blev Finnair udfordret på selskabets langdistanceruter. Belægningen til Asien og USA styrtdykkede, og Finnair søger nu hjælp i Sverige.

Svensk flyselskab tæt på at lukke føderute til Helsinki

Efter blot 45 dages drift må NextJet den 1. november sandsynligvis lukke ruten mellem Västerås og Helsinki, da de lokale myndigheder ikke vil dække underskuddet.