Norske SAS-piloter vil strejke fra torsdag

Forhandlingerne mellem SAS og piloterne i organiseret i Norsk Flygerforbund er brudt sammen. Der er varslet strejke fra samtlige norske piloter fra torsdag morgen.

Mens de svenske og danske piloter er nået til enighed med SAS om nye overenskomster, så er der stigende sandsynlighed for, at de norske piloter kommer til at tage strejkevåbnet i brug for at kunne sikre sig bedre betingelser, end hvad der er blevet tilbudt gennem weekendens forhandlinger i den norske forligsinstitution.

Natten til mandag kom det til et sammenbrud i forhandlingerne mellem Norsk Flygerforbund og forbundet Parat på den ene side af bordet og modparten NHO Luftfart og SAS på den anden side af bordet. Foreløbigt er to piloter taget ud til strejke fra i dag mandag, men fra torsdag morgen forventes konflikten at blive optrappet, da det er planen at samtlige norske SAS-piloter skal gå i strejke, hvilket vil ramme rutetrafikken i Norge samt til og fra Norge.

“SAS har vist en manglende vilje til at komme piloterne i møde. SAS kunne undgå en strejke, hvis de havde givet os samme betingelser som vores kolleger i Danmark og Sverige med nationale tilpasninger. Dette er meget provokerende. Vi kan ikke acceptere denne lede og fordele-taktik hos SAS,” siger Jens Lippestad, der er forhandlingsleder for Norsk Flygerforbund.

SAS forventer løsning
Norsk Flygerforbund mener, at SAS bør åbne for pengeposen, når det er begyndt at gå bedre i selskabet, da piloterne ofte har holdt for i svære tider. Men ifølge det norske pilotforbund har SAS haft en stejl holdning til kravene om et moderat løntillæg sammen med kravet om faste fuldtidsstillinger, hvor SAS i modsætning hertil ønsker stigende brug af flex-og deltidsansættelser.

“Det er SAS, som nu fuldt og helt må bære ansvaret for, at passagererne bliver ramt. Vi beklager dette kraftigt, men denne strejke kunne SAS have undgået, hvis de havde vist reel vilje til løsning. I stedet møder vi et arrogant SAS, som mener at deres ansatte skal acceptere dårligere arbejdsvilkår. Det kan vi overhovedet ikke acceptere,” lyder meldingen fra Jens Lippestad.

“De norske pilotforeninger har annonceret tiltag, der vil kunne påvirke trafikken fra torsdag den 14. september. SAS arbejder på at nå frem til en løsning og har en ambition om at nå frem til en aftale før dette tidspunkt,” er den officielle kommentar fra SAS.

 

Relaterede artikler:

DPF-formand: Vi kan opsige ny aftale efter to år

SAS-pilotstrejke er afværget

SAS indgår ny aftale med svenske piloter

DPF: Irsk SAS-selskab forstyrrer forhandlinger

SAS-piloter varsler konflikt

x

Læs Også

SAS tilpasser kapaciteten

Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

USB-stik på vej i SAS Boeing 737

SAS er i gang med at udrulle USB-stik i sæderne på de ældre fly af typen Boeing 737 og Airbus A320. Alle A320neo har nye kabiner med USB-stik.

Ikke komplet Plus-produkt med SAS fra Aarhus

SAS markedsfører lounge-adgang og Fast Track inkluderet i Plus-billetter på syv udenlandske ruter fra Aarhus Lufthavn. Men ydelserne findes ikke.

SAS tvunget til at flytte generalforsamling

SAS har endnu ikke fundet afløseren for Fritz Schur på formandsposten i selskabets bestyrelse, og derfor må generalforsamlingen udsættes en måned.

Fritz Schur: Truende SAS-konkurs var ikke fup

Den afgående SAS-bestyrelsesformand Fritz Schur fastholder, at SAS i slutningen af 2012 var timer fra konkurs. Der var allerede bestilt tid hos dommeren.

Endnu en forringelse i EuroBonus-programmet

SAS fjerner fordelen for EuroBonus-medlemmer med gratis at kunne indchecke bagage på de såkaldte Go Light-billetter.