Boeing 737-fly fra SAS i Dublin Airport. (Foto: DUB)

SAS-pilotstrejke er afværget

SAS har indgået en ny treårig aftale med Dansk Pilotforening, hvorfor den truende strejke er blevet afblæst.

SAS har gennem den seneste uges tid i Forligsinstitutionen forhandlet med Dansk Pilotforening (DPF) om en ny overenskomst, efter at de danske SAS-piloter for et par uger siden afsendte første konfliktvarsel til det skandinaviske flyselskab.

I sidste uge blev SAS enige med de svenske piloter om en ny treårig overenskomst, og sent torsdag aften er en aftale også faldet på plads med Dansk Pilotforening, der repræsenterer omkring 450 danske SAS-piloter.

“SAS og DPF har nu indgået en ny overenskomst, der afspejler en fortsat fælles ambition om at skabe et langsigtet lønsomt SAS. Aftalen er i tråd med det øvrige danske arbejdsmarked, og herudover er parterne blevet enige om i fællesskab at arbejde for omkostningseffektiviseringer med fokus på at tilpasse pilotkapaciteten efter behovet for fleksibilitet,” hedder det i en meddelelse fra SAS.

Afventer norsk aftale
Med aftalen er en strejke, der skulle have taget sin begyndelse den 16. september blevet afværget. SAS har endnu ikke forhandlet en aftale på plads med de norske SAS-piloter, der er organiseret i Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF). Det er givetvis kun et spørgsmål om tid, inden SAS også lander en aftale med de norske piloter, der nu står isoleret efter at de svenske og danske aftaler er faldet på plads.

En strejke blandt de norske SAS-piloter vil kunne starte allerede den 11. september, men SAS meddeler, at det ikke kommer til at påvirke trafikken, da der kun er udtaget en pilot til strejke på vegne af hver af de to norske pilotforeninger.

 

Relaterede artikler:

DPF-formand: Fuld opbakning

SAS indgår ny aftale med svenske piloter

DPF: Irsk SAS-selskab forstyrrer forhandlinger

SAS-piloter varsler konflikt

Pilotformand: SAS oplever os som et problem

x

Læs Også

SAS mister terræn i CPH

Kun godt hver tredje CPH-passager rejste sidste år med SAS. Til gengæld bliver Norwegian og Ryanair stadig større i Københavns Lufthavn.

Fra Aarhus til Nice med SAS

SAS tilføjer en ny rute fra Aarhus Lufthavn, hvor selskabet i oktober 2016 præsenterede nye ruter til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

Konkurrence på CPH-rute sikrede færøsk rekordår

SAS' entré på ruten fra København var i 2017 med til at sikre Vagar-lufthavnen på Færøerne et rekord år med næsten 17 procents fremgang.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

SAS: Strategierne kommer ud at flyve

DEBAT: Luftfart er en skrøbelig branche. Derfor skal branchen blive ved med at effektivisere og investere i det, som giver reel værdi for vores kunder, understreger SAS.

Ny aftale om afhentning af bagage hos SAS-kunder

Charterrejsende på SAS-fly kan fremover få samlet deres bagage op dagen i forvejen, hvis de bor øst for Storebælt og er villige til at betale for det.