Chicago - også kaldet "Windy City". (Foto: WOW air)

Norwegian indtager Chicago

Chicago O’Hare-lufthavnen bliver ny Norwegian-destination, når selskabet næste år åbner fire nye USA-ruter.

Norwegian starter næste år fire nye ruter mellem Europa og USA. De to første ruter er fra London Gatwick til to byer i USA, som Norwegian ikke betjener i dag. Det er Chicago og Austin, som Norwegian vil flyve til henholdsvis fire og tre gange om ugen fra slutningen af marts næste år.

Norwegian bliver ene om at flyve fra Gatwick til Chicago O’Hare. Og mens der er masser af selskaber, der flyver mellem Europa og Chicago’s O’Hare-lufthavn, så er det kun British Airways med en rute fra London Heathrow og Condor med en sæson rute fra Frankfurt, der i dag flyver mellem Austin og Europa.

Tre år siden
Norwegian vil bruge Boeing 787-9 Dreamliner-fly på ruterne til Chicago’s store O’Hare-lufthavn og til Austin i Texas. Der vil være afgang til O’Hare mandag, onsdag, fredag og søndag, samt afgang til Austin tirsdag, torsdag og lørdag.

Med de to nye destinationer vil Norwegian have i alt 13 langdistanceruter fra London Gatwick. I dag har selskabet syv langruter til USA. Og inden snorene klippes for ruterne til Austin og Chicago, så har selskabet i september i år åbnet ruter til Seattle, Denver og Singapore, ligesom selskabet den 14. februar næste år begynder at flyve til Buenos Aires i Argentina. Det er i disse dage tre år siden Norwegian startede med at flyve langruter fra London Gatwick.

Langrute nummer seks
De to øvrige ruter er fra Paris Charles de Gaulle-lufthavnen til Boston og Oakland nær San Francisco. To destinationer, som Norwegian i forvejen betjener fra flere europæiske lufthavn. De to nye ruter åbner i maj og april næste år med fire ugentlige afgange på hver rute.

Det bliver Norwegians langruter nummer fem og seks fra Paris Charles de Gaulle. Desuden øger selskabet antallet af ugentlige flyvninger på ruten mellem Paris og New York til 13, ligesom der på ruten mellem Paris og Los Angeles øges fra fire til seks ugentlige flyvninger.

Det er mindre end et år siden Norwegian åbnede sin langdistancebase i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen.

Med de to helt nye destinationer vil Norwegian fra næste år flyve fra 13 europæiske destinationer til 15 destinationer i USA.

 

 

Relaterede artikler:

Norwegian-langruter fra Italien i 2017

Norwegian åbner ruter til Seattle og Denver

Norwegian åbner langdistanceruter fra Paris

Norwegian åbner endnu en USA-langdistancerute

x

Læs Også

Hentede 4,8 milliarder kroner fra gebyrer

Norwegian fik i 2017 en indtægt på 4,8 milliarder norske kroner fra gebyrer og tillægsydelser, og målet er at nå op på 20 procent af omsætningen.

Mulig bombe under Norwegian-regnskab

Finanstilsynet i Norge er ikke enig i, at Norwegian kan opskrive værdien af aktierne i Bank Norwegian, og derfor kan regnskabet være næsten to milliarder norske kroner ringere.

Millliardunderskud hos Norwegian

Mens mange flyselskaber rapporterer om rekordoverskud i 2017, må Norwegian præsentere et driftsunderskud på to milliarder norske kroner.

Flere ruteflyvninger fra København til Cypern

Bortset fra et par uger i højsommeren har det været småt med direkte flyvninger fra Danmark til solbeskinnede Cypern.

Bjørn Kjos: Godt vi er ude af 2017

Norwegian vil torsdag præsentere årsresultatet for 2017, og analytikerne forventer et underskud på op imod 1,5 milliarder norske kroner før renter og skat.

Global Norwegian-ekspansion fra London

Ruter til Tokyo, Shanghai, Beijing, destinationer i Mellemøsten samt nye amerikanske ruter til Detroit, Philadelphia og Minneapolis er i støbeskeen hos Norwegian.