Peter Bellew, driftsdirektør hos Ryanair. (Foto: Ryanair)

Topchef vender tilbage til Ryanair

Irske Peter Bellew vender tilbage til Ryanair som driftsdirektør efter en afstikker som koncernchef hos et asiatisk oneworld-selskab.

Da Peter Bellew den 1. september 2015 forlod Ryanair efter ni år i selskabet, var der en række piloter i det irske lavprisflyselskab, der beklagede den beslutning.

Peter Bellew forlod Ryanair i en stilling som direktør for selskabets flyoperationer for at tiltræde en stilling som koncerndriftsdirektør i oneworld-selskabet Malaysia Airlines, der er i gang med en omfattende turnaround. Den 1. juli året efter blev Peter Bellew udnævnt som ny koncernchef, da Christoph Mueller valgte at forlade stillingen i utide.

Nu vender Peter Bellew tilbage til Ryanair, hvor han tiltræder den 1. december som driftsdirektør. Her afløser Michel Hickey, der er blevet det første offer i Ryanairs efterårskrise med pilotmangel og flyaflysninger.

Når Peter Bellew vender tilbage til Ryanair vil han blandt andet overtage det operationelle ansvar for flyvninger og teknik, og samtidig får han et særligt ansvar for piloterne, hvad angår produktion, træning og karriereudvikling for at sikre, at Ryanair ikke igen flyver ind i de samme udfordringer, der har mødt selskabet her i efteråret.

“Vi glæder os til at byde Peter velkommen tilbage til Ryanair. Peter har tidligere arbejdet i en ledende rolle i vores operationelle team, og han har en uovertruffen viden om vores forretningsmodel, og hvordan vi opretholder kontrolleret vækst med branchens førende punktlighed til gavn for vores kunder og ansatte. Peter vil stå i spidsen for en betydelig ændring i den måde vi belønner og interagerer med vores piloter, forbedrer deres arbejdsmiljø og karriereudvikling i de kommende år,” udtaler Ryanairs topchef Michael O´Leary i en pressemeddelelse.

Bitter kommentar fra Malaysia Airlines
Der er tydeligvis også glæde hos Peter Bellew ved udsigten til at vende tilbage til Irland, hvor den erfarne luftfartsmand givetvis har fået et tilbud, der har været så attraktivt, at det ikke var muligt at afslå.

“Jeg glæder mig til at vende hjem til Ryanair og tage udfordringen op med at sikre en bæredygtig vækst. Jeg ser frem til at arbejde sammen med hele teamet og alle de besætninger, som jeg kender så godt, så vi kan fortsætte vores vækst til 600 fly i løbet af de kommende seks år,” siger Peter Bellew.

Hos Malaysia Airlines er der derimod ikke meget glæde at spore. og selskabet har udsendt en lidt bitter pressekommentar, hvori det blandt andet hedder:

“Malaysia Airlines har taget den uventede meddelelse fra Ryanair om vores koncernchef Peter Bellew til efterretning. Ved en pressekonference med malaysiske og internationale medier den 27. september understregede Bellew hans forpligtelse over for Malaysia Airlines, da han blev spurgt til spekulationer om, hvorvidt han ville vende tilbage til Ryanair. Han sagde, at han trives i Malaysia, og at vores turnaorund ville være ‘mit livs største præstation’.”

Malaysia Airlines meddeler, at man vil samle bestyrelsen, hvorefter der vil komme en udtalelse. Selskabet understreger i øvrigt, at genopretningsplanen fortsætter uændret.

 

Relaterede artikler:

Første offer i Ryanair-krisen

Malaysia Airlines-koncernchef har sagt op

Malaysia Airlines gør klar til ny fremtid

Europæisk topchef skal redde Malaysia Airlines

x

Læs Også

Ændrede regler for bagage hos Ryanair

Ryanair har ændret sin bagagepolitik og introducerer et reduceret gebyr for indchecket bagage og øget bagagevægt for at få flere til at checke deres kufferter ind.

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Ryanair søger britisk driftstilladelse

Irske Ryanair har ansøgt om en britisk driftstilladelse for at kunne fortsætte sine britiske indenrigsflyvninger efter Storbritanniens farvel til EU.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.

God start til jyske Polen-ruter

De nye jyske Ryanair-ruter til Gdansk og Poznan er kommet godt fra start. I den første måned var der samlet flere end 4.000 passagerer på de to ruter.

Ryanair kan være på vej med danske baser

Ryanair har via en advokat taget kontakt til Flyvebranchens Personale Union med ønsket om en dialog, der måske kan betyde, at flyselskabet vender tilbage med danske baser.