Boeing 787-9 Dreamliner. (Foto: KLM)

Tredje daglige KLM-rute til New York

Fra slutningen af marts næste år bliver det muligt at flyve med KLM´s Dreamliner til New York-JFK som en tredje daglig frekvens fra Schiphol-lufthavnen.

Mange skandinaviske rejsende benytter ofte Amsterdam Schiphol Airport til flyvninger mellem Europa og USA med KLM.

I modsætning til London Heathrow Airport, der samlet har 13 daglige flyvninger til New York-JFK fordelt på 10 fra British Airways og tre fra oneworld-partneren American Airlines, så har KLM hidtil kun haft to daglige afgange fra Amsterdam suppleret af to fra SkyTeam-partneren Delta Air Lines.

Men det bliver der lavet om på i sommertrafikprogrammet 2018. Her vil KLM indsætte end tredje daglig frekvens til New York´s John F. Kennedy International Airport.

Fra den 26. marts vil KLM flyve alle ugens dage med undtagelse af søndag på rutenummer KL645/645 kl. 14.30 fra Amsterdam med ankomst i New York-JFK kl. 16.30 lokal tid. Returflyvningen til Amsterdam finder sted kl. 18.30 lokal tid med ankomst i Amsterdam den følgende morgen kl. 07.50.

Den ekstra flyvning opereres med Boeing 787-9 Dreamliner i modsætning til de øvrige to afgange, der i højsæsonen flyves med et mix af Boeing 777-200ER, Boeing 747-400 og Boeing 747-400 COMBI.

Hurtigste KLM-forbindelse fra CPH til New York
Med den tidlige eftermiddagsafgang skaber KLM samtidig den hurtigste gennemgående KLM-forbindelse fra København til New York-JFK med blot 10 timer og 40 minutters rejsetid vestover, og 10 timer og 35 minutter i østlig retning.

Fra Vestdanmark vil der ikke være væsentlige forbedringer i tidtabellen, da ankomsten af flyene fra Aalborg og Billund er henholdvis kl. 11,35 og 12.30. Det betyder dog, at forbindelsen vil være attraktiv for rejsende, der ønsker god tid i Schiphol Airport og som ikke ønsker at løbe an på en transfer-connection på 55 minutter, hvilket er tilfældet med Billund-forbindelsen, der connecter til KL 641, der afgår kl. 13.25

KLM og Schiphol-lufthavnens betydning for danske passagerer afspejler sig i trafiktallene for 2016. Her rejste 1.512.751 passagerer til og fra Schiphol, hvilket gør den hollandske lufthavn til den tredje mest frekventerede fra Danmark efter Stockholm-Arlanda og Oslo-Gardermoen. Fra Aalborg og Billund havde KLM tilsammen flere end 538.000 passagerer i 2016, mens omkring 975.000 passagerer fra København fordelte sig på KLM, SAS og Norwegian.

 

Relaterede artikler:

KLM styrker nordiske føderuter

Syv nye langdistanceruter i 2017 fra Air France-KLM

Otte nye KLM-ruter i Europa

KLM åbner og lukker USA-ruter

Tre nye KLM-ruter i sommerprogrammet

 

x

Læs Også

WOW air åbner til endnu en New York-lufthavn

Islandske WOW air har stor succes på ruten til Newark-lufthavnen i New York og udvider derfor med daglige afgange til John F. Kennedy International Airport.

Flying Blue-bonusprogrammet relanceres

Air France-KLM håber med en række nye tiltag at gøre sit Flying Blue-loyalitetsprogram mere personligt for den enkelte af de omkring 20 mio. medlemmer.

KLM kan blive gidsel i russisk-hollandsk strid

Den russiske regering truer med at forbyde hollandske fly overflyvning af russisk luftrum, hvilket kan få betydning for KLM´s ruter til Kina, Japan og Sydkorea.

KLM træner personale med Virtual Reality

KLM Cityhopper er i gang med at teste Virtual Reality-briller, som fremover skal indgå som en del af træningen af kabinepersonalet.

Markerer europæisk Dreamliner-herredømme

British Airways får i dag selskabets Dreamliner nummer 25, mens Norwegian vil nå op på 21 eksemplarer af drømmeflyet inden årets udgang.

KLM får tredje brasiliansk destination

KLM tilføjer Fortaleza som trejde brasilianske destination i maj 2018 i et koordineret samarbejde med Air France-selskabet JOON.