Der var kage ved den officielle åbning af Turkish Airlines-ruten til Billund.

Turkish Airlines øger med 40 procent i Billund

Fra den 19. december vil Turkish Airlines indsætte flere afgange på ruten mellem Billund og Istanbul, således at kapaciteten øges med 40 procent.

Star Alliance-selskabet Turkish Airlines har succes med selskabets rute til Billund Lufthavn. I det nuværende vintertrafikprogram har det tyrkiske flyselskab indtil videre tilbudt fem ugentlige afgange mellem Billund og Istanbul, og fra den 19. december vil der blive øget til daglige forbindelser fra den internationale vestdanske lufthavn.

I den forgangne sommer kunne Turkish Airlines den 9. juli fejre fem års jubilæum for den jyske rute, der blev åbnet som en trekantsrute, hvor Aalborg Lufthavn også var involveret. I foråret 2016 blev ruterne separeret med fem ugentlige afgange til hver af de to jyske lufthavne, men samme år måtte Turkish Airlines reducere kraftigt som følge af faldende efterspørgsel efter et terrorangreb i lufthavnen efterfulgt af et mislykket militærkup.

“Vi er gået fra oprindeligt tre ugentlige til daglige afgange. Det er hvad, vil hele tiden har stræbt efter i vores samarbejde med Turkish Airlines. De har gjort det helt rigtige ved at arbejde med ’split schedule’, hvilket skaber fantastiske forbindelser via Istanbul-Atatürk lufthavnen som hub,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Tilpasset to trafikbølger
Turkish Airlines har tilrettelagt ruteudvidelsen med en tidtabel, hvor tre ugentlige afgange tilpasses en tidlig trafikbølge, mens de fire andre afgange vil skabe forbindelse til en trafikbølge efter midnat.

Således flyver der på tirsdage, torsdage og søndage kl. 10.20 fra Billund med ankomst i Istanbul kl. 15.45. De resterende dage i ugen forlader flyet Billund Lufthavn kl. 18.55 og ankommer i Istanbul-Atatürk kl. 00.20 lokal tid. Tilsvarende flyves der den modsatte vej på samme ugedage kl. 07.55 fra Istanbul og igen kl. 16.30.

Selvom Turkish Airlines således har øget den udbudte sædekapacitet med 40 procent, giver det ikke forventninger i den jyske lufthavn om flere daglige afgange i den kommende sommer.

“Jeg tror, at vi skal være glade for vores daglige forbindelse, hvis vi kan holde den i sommertrafikprogrammet også. Målet er altid at få mere trafik, men indtil videre kan vi glæde os over, at belægningen på de nuværende afgange vil blive styrket, når der øges med yderligere to frekvenser,” lyder det fra marketingchefen.

Turkish Airlines benytter Boeing 737-800 på samtlige afgange på den jyske Istanbul-rute. Flyene er indrettet i en version med plads til 151 passagerer fordelt med 16 på Business Class og 135 på Economy Class.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines styrker Billund-tidtabel

Turkish Airlines trækker sig helt ud af Aalborg Lufthavn

Turkish Airlines udskyder levering af 39 nye fly

Turkish Airlines øger med 43 procent fra Jylland

Turkish Airlines fortsætter jysk ekspansion

x

Læs Også

Stærk vækst i USA-rejsende fra Jylland

Udenrigsruterne voksede i oktober med tocifrede vækstrater i Billund og Aalborg, og i Billund Lufthavn er det især rejsende til USA, der repræsenterer væksten.

Cirklede syv timer i luften med syg passager

Et Airbus A330-fly fra Turkish Airlines cirklede i fredags i syv timer nær Istanbul for at nå ned på den rette landingsvægt, da en passager var blevet syg umiddelbart efter starten.

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Den 10. maj 2018 åbner Ryanair en rute mellem Billund og Athen, og dermed bliver der to flyselskaber på ruten til Grækenlands hovedstad.

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon

Onsdag kunne Billund Lufthavn officielt tage en ny udsigtspavillon i brug med udsigt til platform og landingsbane.

Billund hiver chartertrafik i plus

En god september med tocifret chartervækst har bragt Billund Lufthavn tilbage på vækstsporet i chartersegmentet.

Kæmpe Dreamliner-ordre på vej

Boeing er tæt på gigantisk ordre fra Turkish Airlines på 40 787-9 Dreamliner-fly, men Airbus A350-900 kan også være interessant for den tyrkiske operatør.