Travlhed i Aalborg Lufthavn (Foto: Aalborg Lufthavn)

Udenrigstrafikken boomer i Aalborg Lufthavn

September blev en rekordmåned for Aalborg Lufthavn, og den nordjyske lufthavn havde fire gange så mange passagerer som konkurrenten i Aarhus Lufthavn.

Der er jubel og glæde i Aalborg Lufthavn i disse dage. Mandag morgen stod det nemlig klart, at den nordjyske lufthavn kom ud af september med den største måned nogensinde i lufthavnens 79-årige historie.

Helt præcist rejste 155.547 passagerer gennem terminalen i Aalborg Lufthavn, og det var 3,5 procent flere end i samme måned året før, hvor 150.307 benyttede lufthavnen.

Det flotte resultat kommer på trods af tilbagegang i både indenrigs- og chartertrafikken, der var de to ben, som lufthavnen alene stod på før 2008, hvor den nuværende administrerende direktør Søren Svendsen kom til.

Nu er der efter snart 10 års ihærdig indsats kommet en stærk vækst i segmentet med udenrigspassagerer, der i september alene udgjorde 50.218 rejsende mod 34.626 i september 2016. Det svarer til en vækst på ikke mindre end 44,5 procent.

“Denne september har været bemærkelsesværdig for udenrigstrafikken, der med en kæmpe vækst når helt nye højder og slår rekorden for flest udenrigspassagerer i en enkelt måned. I hele september var der i alt 774 afgange, hvoraf specielt den øgede kapacitet til Málaga har haft stor indflydelse på væksten – faktisk over 2.000 flere passagerer på denne rute end samme måned sidste år,” forklarer administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Fire gange større end Aarhus
De mange udenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn er endnu mere bemærkelsesværdigt taget i betragtning af, at Aarhus Lufthavn er ved at begyndt at røre på sig. Den østjyske lufthavn vil på torsdag præsentere det nye strategisk samarbejde med SAS, og der ventes en stærk vækst i udenrigssegmentet i 2018.

Men som situationen er lige nu, havde Aalborg Lufthavn i september alene 11.406 flere passager i udenrigssegmentet, end hvad der samlet var af rejsende igennem Aarhus Lufthavn, der totalt set havde 38.812 passagerer gennem terminalen på Djursland. Der var i september i alt fire gange så mange rejsende i Aalborg Lufthavn sammenlignet med konkurrenten i Østjylland.

Aarhus Lufthavn havde dog fremgang i både indenrigs- og chartersegmentet, mens der i lighed med resten af året var tilbagegang i udenrigstrafikken.

I Aalborg Lufthavn går indenrigstrafikken derimod tilbage. Således var der 4.012 færre indenrigspassagerer i forhold til samme måned sidste år, og det svarer til samlet 80.756 indenrigsrejsende. Men Aalborg Lufthavn forventer – i lighed de øvrige indenrigslufthavne – at der vil komme en indenrigsvækst i de kommende måneder som følge af kampagnen Danmarks Lufthavne, der netop er lanceret.

“Vi er i denne uge, sammen med blandt andet SAS, Norwegian og Københavns Lufthavne, gået i gang med en større indenrigskampagne, der skal skabe fokus på de 17 daglige afgange mellem Aalborg og København. Kampagnen giver en forventning om, at specielt flere fra Københavnsområdet får øjnene op for de gode muligheder der er for at flyve til Aalborg og blandt andet opleve Nordjylland,” vurderer den nordjyske lufthavnsdirektør.

 

Relaterede artikler:

Ryanair debuterede i Aalborg Lufthavn

Svageste juli i Aalborg Lufthavn siden 2014

KLM øger på Aalborg og København

Norwegian genåbner rute fra Aalborg Lufthavn

Indenrigstrafikken trak rekorden hjem i Aalborg

x

Læs Også

Udenrigstrafik sikrer Aalborg rekordår

Mens indenrigs- og chartertrafikken gik tilbage, så sørgede fremgang i udenrigstrafikken for, at Aalborg Lufthavn lige akkurat havde flere passagerer i 2017 end i 2016.

Større fly på rute fra Aalborg til Oslo

Sun-Air indsætter permanent større fly på ruten mellem Aalborg og Oslo, der opereres i konkurrence med SAS.

Udsigt til ny rekord i Billund og status quo i Aalborg

Billund Lufthavn ventes i år at sætte rekord med 3,4 millioner passagerer, mens der er status quo i Aalborg Lufthavn og endnu et år med tilbagegang i Aarhus Lufthavn.

Århus Charter vender blikket mod nord

Selvom Århus Charter er på hjemmebane i Aarhus Lufthavn, så vælger charterarrangøren at øge med tre ny destinationer fra Aalborg Lufthavn på delte charterfly.

Nyt landingssystem til Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn opgraderer sit landingssystem til en såkaldt CAT III, der gør det muligt for fly at lande med en sigtbarhed ned til nul meter.

Stærk vækst i USA-rejsende fra Jylland

Udenrigsruterne voksede i oktober med tocifrede vækstrater i Billund og Aalborg, og i Billund Lufthavn er det især rejsende til USA, der repræsenterer væksten.