(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

United stævner blogger for at finde billige rejser

United Airlines har sammen med bookingsitet Orbitz stævnet stifteren af skiplagged.com, fordi sitet blev brugt til blogs om, hvordan man finder billigere flybilletter.

Aktarer Zaman, der er stifter af skiglagged.com overvejer i øjeblikket et sagsanlæg fra United.

Sagsanlægget fra United mod den private hjemmeside kommer, fordi sitet opererede efter princippet ’hidden city’. “Princippet går ud på at købe en billet til et fly, der mellemlander på kundens endelige rejsemål”, forklarer Fox News, ”Det er hyppigt langt billigere end med et konventionelt fly”.

”Hvis man for eksempel ønsker at rejse fra New York til San Francisco, køber man i stedet en billet fra New York til Lake Tahoe (på grænsen mellem Californien og Nevada) med mellemlanding i San Francisco, hvor man så forlader flyet. Det fungerer kun med enkeltbilletter og uden indskreven bagage.

Kræver 75.000 dollars
United Airlines og Orbitz bookingsitet kræver skiplagged.com lukket, fordi de betragter det som skyldig i unfair konkurrence. Samtidig kræver selskaberne kompensation fra sitets ejer på 75.000 dollars.

United Airlines talsmand Christen David siger, at denne metode kan føre til forkerte beregninger af brændstofforbruget og forsinkelser, fordi man venter på, at alle bookede passagerer kommer om bord. Det kan også afholde potentielle kunder fra at booke billetter, fordi flyet ser ud til at være fully booked, selv om flere sæder er ledige på grund af no shows til den sidste strækning.

Aktarer Zaman siger til CNN Money, at han havde regnet med et sagsanlæg, men mener ikke, der er noget ulovligt i det, han har gjort. Han fastslår, at han ikke har tjent på sitet, som blot er en lille del af hans net-forretninger. Desuden er den omtalte metode ’hidden city’ almindeligt kendt og har været det i årevis, erklærer han.

Flere eksperter påpeger, at en retssag mod Aktarer Zaman ikke vil ændre noget som helst, da passagererne er blevet gjort opmærksomme på metoden.

 

Relaterede artikler:

United vil undgå nye “Dr. Dao-episoder”

United-boss: Vi kan slå Norwegian

Ny United-rute til Norden

x

Læs Også

United vil undgå nye “Dr. Dao-episoder”

Med 10 tiltag vil United Airlines undgå episoder i stil med en meget omtalt episode, hvor en amerikansk læge med magt blev fjernet fra et fly.

United-boss: Vi kan slå Norwegian

United Airlines' topchef erklærer krig mod Norwegian. For dem kan United lettere slå end de statsstøttede mellemøst-selskaber.

IATA-chef: United-episode er helt uacceptabel

Direktøren for den internationale luftfartsorganisation IATA kritiserer nu offentligt den meget omtalte hændelse, hvor en 69-årig passager med vold blev fjernet fra et United-fly.

Indonesere lynpensionerer ikonisk fly

Garuda Indonesia har besluttet at sende sine sidste Boeing 747-400 fly på pension. Det har fem andre selskaber også gjort det seneste år.

Næststørste Boeing 747-operatør pensionerer fly i 2017

British Airways er i dag største operatør af den klassiske Boeing 747-400 jumbojet, men ved udgangen af 2017 vil den næststørste operatør have udfaset samtlige 21 fly.

United opgiver rute til Skandinavien efter 16 år

I 2017 bliver der ingen direkte flyvninger mellem Oslo og New York-Newark med United Airlines. Amerikanerne har opgivet ruten.