Lufthavnen i Konya havde i 2015 godt 1 mio. passagerer.

Turkish Airlines øger på CPH-rute

Mens selskabet barberer ned på andre ruter, så skruer Turkish Airlines op for betjeningen af en af sine CPH-ruter.

Bare fordi det går dårligt, så skal man passe på med ikke at skære den gren over, som man sidder på. Det kan man skrive under på hos Turkish Airlines, der siden det mislykkede kup i Tyrkiet i sommeren 2016 har været inde i voldsom turbulens og har måtte lukke ruter og sætte fly på jorden, da mange flyrejsende har vendt flyselskabet og Tyrkiet ryggen.

Nogle holder dog fast i at flyve til Tyrkiet. Det er blandt andre mange herboende tyrkere, der hver sommer besøger familie og vender i Tyrkiet. Ikke mindst på den Anatolske Højslette. Noget som Turkish Airlines nyder godt af – uanset hvad der ellers sker.

Og mens man skærer ned på mange andre ruter, så skruer Turkish Airlines i den kommende sommer op for betjeningen af sin sæsonrute mellem Københavns Lufthavn og byen Konya på højsletten i det centrale Tyrkiet.

Fra 20. juni til 20. august vil Turkish Airlines således flyve fem gange om ugen mod fire gange om ugen i nogenlunde samme periode sidste år. Ruten vil blive betjent med Airbus A320, der vil flyve fra Konya kl. 3.05 og ankomme til Københavns Lufthavn kl. 05.55 alle dage undtagen mandag og torsdag. Den anden vej er der afgang fra CPH kl. 23.25 alle dage undtagen onsdag og søndag samt ankomst kl. 03.55 dagen efter.

For at få den tidsplan til at hænge sammen, vil flyet også blive brugt på ruten mellem Istanbul og Københavns Lufthavn.

Den nye passagertermonal i Konya-lufthavnen.

Bliver ikke genåbnet
Turkish Airlines åbnede ruten mellem Konya og København i 2015 og har fløjet den siden i sommersæsonen. Sidste år åbnede selskabet en sommerrute mellem Konya og Stockholm med tre ugentlige flyvninger. Den rute bliver ikke genåbnet i år. Foruden Turkish Airlines, så flyver det tyrkisk-tyske flyselskab SunExpress også mellem Konya og København. Det sker hver onsdag fra midten af juni til slutningen af oktober.

Konya er Tyrkiets syvende største by og fra byens lufthavn er der ruter til Amsterdam, Rotterdam, København, Izmir, Istanbul og Teheran. Den var med sine godt 1 mio. passagerer i 2015 Tyrkiets 17. største lufthavn. I 2015 indviede lufthavnen en ny moderne lufthavnsterminal.

 

Relaterede artikler:

Tyrkisk-tysk flyselskab til Jylland

SunExpress med tredje rute fra København

Turkish beskærer CPH-rute kraftigt

Turkish Airlines med langdistancefly fra CPH

Turkish Airlines trækker sig helt ud af Aalborg Lufthavn

Turkish Airlines udskyder levering af 39 nye fly

Flyselskab sætter op imod 30 fly på jorden

 

x

Læs Også

Græsk flyselskab øger til København

Fra sommeren 2018 øger Aegean Airlines kapaciteten med 25 procent mellem Athen og København.

CPH: Regulering fører ikke til den ønskede vækst

Københavns Lufthavn sluttede første halvår med et solidt overskud, men CPH mener, at kravet til regulering ikke vil føre til den ønskede vækst, tilgængelighed og beskæftigelse.

Priser for sikkerhedskontrol varierer

Billund Lufthavn kan i dag sikkerhedskontrollere lufthavnens afrejsende passagerer for til en pris, der er en tredjedel af, hvad samme ydelse koster i Københavns Lufthavn.

Nominering til to skandinaviske storlufthavne

Lufthavnene i København og Oslo er begge blande de seks nominerede lufthavne til den prestigefyldte World Routes Marketing Award.

Totalskadet SAS-fly blev øvelsesfly i CPH

Greenlineren i Københavns Lufthavn har tidligere på året fået selskab af skroget fra et Bombardier CRJ900-fly, der tidligere har tilhørt SAS.

EasyJet i markant reduktion i Københavns Lufthavn

EasyJet har i sommertrafikprogrammet reduceret kapaciteten i CPH med 26 procent siden sidste år, mens selskabet til gengæld øger kraftigt i Stockholm.