Alitalia vender tilbage til Stockholm

Alitalia planlægger at åbne Milano-sommerrute til Stockholm. Samtidig er selskabets skæbne tæt på at blive afgjort.

Italienske Alitalia åbner til maj en sæsonrute mellem Milano Linate og Stockholm Arlanda. Fra den 12. maj frem til den 1. september vil Alitalia flyve mellem de to byer hver lørdag med afgang fra Milano kl. 07.50 og returflyvning fra Arlanda kl. 20.00. Der startes op med et mix af Airbus A319 og A320-fly, indtil man fra 1. juli går over til kun at bruge Airbus A320.

Deadline nærmer sig
Annonceringen af den nye rute til Stockholm Arlanda kommer samtidig med at Alitalias videre skæbne muligvis snart bliver afklaret. Deadlinen for en særlig statsudpeget administrators udredning af fremtidsmulighederne for selskabet er nemlig ved at nærme sig. Administratoren fik i første omgang 180 dage til at gennemføre rekonstruktionen, og der var mulighed for yderligere 90 dage. Kommissæren skulle finde ud af, om hele eller dele af flyselskabet kunne afhændes til andre flyselskaber, og lige nu ser det ud til, at Lufthansa har særdeles gode kort på hånden til at kunne overtage det italienske flyselskab.

Alitalia blev sat under administration efter at flyselskabets medarbejdere nægtede at acceptere en rekapitaliseringsplan, som ville have betydet næsten 1.000 afskedigelser. Med den afvisning så bestyrelsen ingen anden udvej end at tage en ”timeout”.

 

 

Relaterede artikler:

Alitalia åbner to Afrika-ruter trods krise

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Alitalia taber 1,5 millioner kroner om dagen

Alitalia har lukket ned på Milano-rute fra CPH

Alitalia åbner rute fra København til Milano

x

Læs Også

’Alitalia bliver et bedre og bedre køb’

Kommissær Luigi Gubitosi fra den kommission, der skal sælge Alitalia, siger i et interview i avisen Messaggero, at køberen af Alitalia vil blive Europas førende flyselskab.

Wizz Air viser interesse i Alitalia

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air er interesseret i kort- og mellemdistance-flyene hos Alitalia, der blev taget under konkursbehandling i maj sidste år.

Snevejr forstyrrer trafikken hos SAS og Norwegian

Snevejr omkring Stockholm har betydet, at kun en landingsbane onsdag morgen har været åben i Arlanda-lufthavnen med aflysninger og forsinkelser til følge.

Sådan fungerer den kommende flyskat i Sverige

Fra den 1. april bliver det dyrere at rejse fra lufthavne i Sverige, selvom afgiften rabatteres for børn, ansatte i flyselskaber samt transitpassagerer.

Air France-KLM og easyJet byder samlet på Alitalia

Air France-KLM har igen forhandlet med Alitalias konkurskommission om eventuel overtagelse – denne gang sammen med easyJet.

Nu er Arlanda klar til A380

Stockholm Arlanda er nu klar med én gate, der kan håndtere Airbus A380-fly. Den mest sandsynlige A380-operatør i Arlanda har indtil videre andre planer.