Udsigt til flyene fra flyspotterpavillonen ved Billund Lufthavn (Foto: Jonas Fotografi)

Billund Lufthavn har fået udsigtspavillon

Onsdag kunne Billund Lufthavn officielt tage en ny udsigtspavillon i brug med udsigt til platform og landingsbane.

Det har længe været et ønske i Billund Lufthavn at kunne give besøgende i lufthavnsområdet en bedre mulighed for at betragte flyene på platformen foran terminalen.

Allerede tidligere på året kunne lufthavnen afsløre, at man barslede med en idé om at etablere et udsigtsområde i skovkanten umiddelbart vest for lufthavnsplatform med udsigt til de parkerede fly og landingsbanen.

I går blev det så en realitet, da en ny udsigtspavillon på det lettere forhøjede terræn vest for banen blev indviet. I pavillon er der monteret informationsskærme med ankomst- og afgangstider ligesom et udsnit af Flightradar viser fly på vej til og fra Billund lufthavn. Skærmene vil også senere indeholde information om de forskellige flytyper.

I designprocessen har studerende fra designlinien på VIA universitetet i Herning deltaget i en konkurrence som en del af deres studieforløb, og her blev et forslag af Liv Isabell Højsager Lindberg valgt som det bedste.

”Jeg er super stolt over, at mit forslag i vores designopgave nu er blevet realiseret” sagde Liv Lindberg i forbindelse med onsdagens indvielse.

Også for børn
Tidligere på året spurgte lufthavnen via de sociale medier de mange brugere om, hvordan området ved pavillonen skulle indrettes. Ikke af forslag var økonomisk eller praktisk realiserbare, men forslagene om informationsskærme og data fra Flightradar24.com er således blevet taget godt imod.

I forbindelse med den officielle åbning var der inviteret børn fra Filskov Friskoles Børnehave i Billund kommune til at foretage den officielle klipning af det røde bånd.

”Som en del af Børnenes Hovedstad-visionen i Billund Kommune er udsigtspavillonen et af flere fremtidige oplevelsessteder i kommunen og det er derfor naturligt, at vi inviterer børn til at indvie stedet. Børn er en vigtig del af vores passagergrundlag og udgør jo fremtidens rejsende,” udtaler Anders Nielsen, der er projekt- og udviklingschef i Billund Lufthavn.

Der er anlagt en lille parkeringsplads ved siden af området omkring pavillonen, så besøgende kan køre direkte til området, og pavillonen er åben døgnet rundt for alle interesserede.

 

Relaterede artikler:

Ingen udsigtsplatform i Københavns Lufthavn

Billund Lufthavn vil etablere flyspotterplads

Billund Lufthavn udvides

Flyspottere blæst omkuld af Boeing 777-fly

Trængsel på Flyvergrillen i dag

x

Læs Også

Billund får sin anden MAX-rute

Icelandair har allerede meldt sin ankomst med Boeing 737 MAX 8 til Billund Lufthavn, og nu følger Norwegian efter.

Billund fortsætter tocifret fremgang

Billund Lufthavn har i årets første måneder taget et stort skridt mod endnu et rekordår. Februar bød også på tocifret vækst i passagertallet.

Billund-rute til Mellemøsten

Til sommer vil et libanesisk flyselskab flyve direkte mellem Billund og Libanons hovedstad Beirut, der kaldes Mellemøstens perle.

Fyldte fly gav Billund god start

En række nye helårsruter og god belægning gav Billund Lufthavn solid passagervækst i årets første måned. På indenrigstrafikken stod det dog sløjt til.

Billund ombygger lounge for 15 millioner kroner

Billund Lufthavn vil øge kapaciteten i King Amlet Lounge med 50 procent og investerer 15 millioner kroner i en udbygning.

Syddanske lufthavne årets højdespringere

Tre lufthavne i Region Syddanmark havde den største relative passagervækst blandt de danske lufthavne i 2017, mens en fjerde syddansk lufthavn blev nummer chok.