Boeing 737-fly fra Transavia. Arkivfoto.

Lukker München-ruter til København og Stockholm

Fra slutningen af oktober måned lukker Transavia basen i München Lufthavn, hvormed ruterne til København og Stockholm vil lukke.

Ved slutningen af sommertrafikprogrammet 2017 vil det hollandske lavprisflyselskab Transavia trække sig fra selskabets base i München Lufthavn. Det bekræfter selskabet til det internationale nyhedsbureau Reuters.

Det betyder samtidig, at Transavia lukker ruterne fra München til henholdsvis København og Stockholm. Transavia åbnede den 25. marts 2016 en base i München Franz Josef Strauss-lufthavn med 16 nye ruter, heriblandt en rute til København med seks ugentlige afgange. Den 26. marts i år åbner Transavia også mellem München og Stockholm-Arlanda med fire ugentlige afgange, men begge ruter vil blive lagt ned ved udgangen af oktober måned.

“En base i München er ikke længere en del af strategien,” siger Transavias administrerende direktør Mattijs ten Brik til Reuters.

Den pludselige kursændring kommer i kølvandet af, at Lufthansa-datterselskabet Eurowings har annonceret 32 nye ruter fra München Lufthavn i løbet af 2017, hvorfor Transavia atter vil fokusere på det hjemlige hollandske marked.

“Det kommende sommertrafikprogram fra München vil ikke blive berørt, og alle reservationer vil stadig være gyldig. Indtil udgangen af oktober vil Transavia stadig have fire basefly i München Lufthavn. Fra vintertrafikprogrammet 2017/18 vil Transavia lukke basen i München og indtil videre er det planen, at vores ruter fra Amsterdam og Eindhoven til München ikke vil blive påvirket af dette,” siger en talsmand fra Transavia til CHECK-IN.dk.

SAS og Lufthansa atter alene
Hos Stockholm-Arlanda er der naturligvis skuffelse at spore, idet man netop har vundet Transavia-ruten til München, og inden ruten er startet op, ved man allerede nu, at den stopper igen efter syv måneder.

“Transavia planlægger at åbne to ruter til henholdsvis München og Eindhoven i sommertrafikprogrammet. Selskabet har meddelt, at de kommer til at flyve sommertrafikprogrammet til München som allerede planlagt, så vi har ikke nogen indikation på, at de ikke kommer. Vi har også fået en melding om, at Transavia kommer til at fokusere yderligere på trafik fra eksisterende baser i Holland, og vi ser en fin udvikling i trafikken til Holland, hvorfor vi også forudsætter, at planerne om Eindhoven-ruten ligger fast,” siger Elizabeth Axtelius, der er direktør for Aviation Business hos Swedavia, der driver Arlanda Lufthavn.

Selvom Transavia trækker sig fra de to skandinaviske ruter til München, er der stadig mange muligheder for passagererne. SAS og Lufthansa tilbyder tilsammen i det kommende vintertrafikprogram seks hverdagsafgange på hver af de to ruter fra henholdsvis København og Stockholm til München.

Det er ikke første gang, at Transavia foretager en hastig retræte fra en base. Det samme skete i Københavns Lufthavn, hvor det hollandske lavprisflyselskab fra december 2008 til marts 2011 opererede tre fly fra basen i København til destinationer som blandt andet Alicante, Barcelona, Faro, Geneve, Las Palmas, Málaga, Nice, Rom og Tenerife. Den 20. september 2010 meddelte Transavia, at CPH-basen skulle lukkes, og fem måneder senere, var fuglen fløjet.

 

Relaterede artikler:

Endnu et lavprisflyselskab til Stockholm

Transavia: Ingen base i CPH

Hollændere åbner CPH-rute til München

Transavia øger til København

Transavia vender tilbage til København

x

Læs Også

Fortsat tilbagegang i CPH

Flere langrutepassagerer og chartergæster til Egypten kunne ikke forhindre endnu en tilbagegangs-måned i CPH i januar.

Iranere får tredje Sverige-rute

Iran Air opgav at flyve til CPH på grund af strid om bevæbnede vagter. Nu åbner selskabet i stedet Malmø-rute.

Svensk indenrigsrute må lukke

Det svenske flyselskab Dalaflyget er tvunget til at indstille sin rute mellem Mora og den svenske hovedstadslufthavn Stockholm Arlanda.

CPH i toppen af europæisk punktlighed

Københavns Lufthavn var i 2017 den tredjebedste lufthavn i Europa til at få flyene afsted til tiden, viser ny analyse fra OAG.

Norwegian skruer igen op for CPH-rute

Norwegian øger i sommeren 2018 kapaciteten på sin rute mellem Københavns Lufthavn og Helsinki. Det samme gjorde selskabet sidste år.

Air France-KLM vil sende nye mellemdistancefly i udbud

Air France-KLM skal forny flåden af mellemdistancefly hos koncernens fire flyselskaber, og det forventes, at alle større flyproducenter vil deltage i udbuddet.