Norwegian Boeing 787-9 Dreamliner (Foto Norwegian | Commons Creative Attribution)

Norwegian hurtigst fra New York til London

Ekstra kraftige jetstrømme har den seneste uge sat en prestigefuld rekord under pres, og mandag blev den slået, da et passagerfly fra Norwegian blev det hidtil hurtigste mellem de to kosmopoler.

Ifølge den britiske avis The Telegraph satte en Boeing 787-9 Dreamliner, rutenummer DY7014, fra Norwegian ny hastighedsrekord for et almindeligt passagerfly mellem New York-JFK og London Gatwick med blot fem timer og 13 minutter. Det er tre minutter hurtigere end den gamle rekord, som blev sat af British Airways i januar 2015.

”Hvis det ikke havde været for varsler om turbulens ved en lavere flyvehøjde, kunne vi have klaret rejsen på endnu kortere tid”, siger flyets kaptajn Harold von Dam til den britiske avis Daily Mail.

Ankom knap en time for tidligt
Boeing 787-9 Dreamlineren fandt en jetstrøm, der bevægede sig med op til 202 miles i timen og gav flyet mulighed for at flyve med en topfart på 776 miles i timen. Flyet forlod New York klokken 11.44 lokal tid og ankom til London klokken 21.57 lokal tid, hvilket var næsten en time før beregnet. Flyet havde 284 personer ombord.

Piloter har i mange år anvendt jetstrømmene, der løber fra vest mod øst, for at spare tid og brændstof.

Concorden, der fløj hurtigere end lyden, er stadig det passagerfly, der har rejst fra New York til London på kortest tid og har krydset Atlanten på bare to timer, 52 minutter og 59 sekunder. Det blev taget ud af drift i 2003 efter en ulykke ved Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, hvor 113 mennesker omkom.

 

Relaterede artikler:

Norwegian opgiver første USA-ruter med 737 MAX

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

x

Læs Også

Hentede 4,8 milliarder kroner fra gebyrer

Norwegian fik i 2017 en indtægt på 4,8 milliarder norske kroner fra gebyrer og tillægsydelser, og målet er at nå op på 20 procent af omsætningen.

Mulig bombe under Norwegian-regnskab

Finanstilsynet i Norge er ikke enig i, at Norwegian kan opskrive værdien af aktierne i Bank Norwegian, og derfor kan regnskabet være næsten to milliarder norske kroner ringere.

Millliardunderskud hos Norwegian

Mens mange flyselskaber rapporterer om rekordoverskud i 2017, må Norwegian præsentere et driftsunderskud på to milliarder norske kroner.

Flere ruteflyvninger fra København til Cypern

Bortset fra et par uger i højsommeren har det været småt med direkte flyvninger fra Danmark til solbeskinnede Cypern.

Bjørn Kjos: Godt vi er ude af 2017

Norwegian vil torsdag præsentere årsresultatet for 2017, og analytikerne forventer et underskud på op imod 1,5 milliarder norske kroner før renter og skat.

Global Norwegian-ekspansion fra London

Ruter til Tokyo, Shanghai, Beijing, destinationer i Mellemøsten samt nye amerikanske ruter til Detroit, Philadelphia og Minneapolis er i støbeskeen hos Norwegian.