Norwegian Boeing 787-9 Dreamliner (Foto Norwegian | Commons Creative Attribution)

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly

Det norske lavprisflyselskab Norwegian bekræfter, at 21 af selskabets moderne Boeing 787 Dreamliners skal have deres motorer opgraderet.

Norwegian benytter to typer Dreamliner til sine langdistanceruter. Det er Boeing 787-9 og Boeing 787-8. Begge typer er hos det norske flyselskab drevet af Rolls Royce motorer af typen Trent 1000, som nu skal opgraderes.

I en udtalelse til ch-aviation siger Norwegians kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen, at opgraderingerne vil finde sted samtidig med flyenes planlagte vedligehold.

“Norwegian vil – som planlagt – opgradere motorerne på 13 Boeing 787-9 til en nyere motorversion –Trent TEN. Flyselskabets otte Boeing 787-8 vil også blive udstyret med opgraderede Rolls Royce motorer, men ikke med Trent TEN”.

Rolls Royce, som dækker omkostningerne ved opgraderingen, oplyste sidste år, at omkring 500 Trent 1000 verden over har behov for ekstra vedligehold for at løse problemer med for hurtig nedslidning, som går ud over motorernes turbineblade.

Flere fly på jorden
Flere flyselskaber har været nødt til at tage Dreamlinere ud af driften på grund af problemet. To Air New Zealand fly måtte returnere til Auckland kort efter start på grund af motorproblemer, mens Virgin Atlantic midlertidigt måtte sætte fire fly på grund af problemer med deres Trent 1000-motorer.

Rolls-Royce blev orienteret om de store problemer sidste år, da Dreamliners hos japanske All Nippon Airways led af stærk slitage på fan bladene. Rolls Royce fabrikkerne har foreløbig afsat 59 millioner pund til de nødvendige opgraderinger.

 

Relaterede artikler:

Undersøger revner på Dreamliner-motorer

Norwegian bliver største europæiske Dreamliner-operatør

Norwegian større end KLM på Nordamerika

x

Læs Også

CPH får Norwegians første Amman-rute

Norwegians første rute til Jordans hovedstad bliver fra Københavns Lufthavn. Et andet selskab åbner også rute mellem København og Amman.

Endnu en sæson med vikarfly hos Norwegian

Portugisiske ACMI- og wetleaseoperatører har været flittige gæster på Norwegians ruter de seneste fem år, og 2018 bliver ingen undtagelse.

Norwegian fordobler fra Dublin til New York State

Lavprisselskabet fortsætter med at udvide sine flyvninger over Atlanten fra Dublin i Irland til Stewart International Airport en times kørsel fra New York City og til Providence, Rhode Island.

Norwegian vil flyve fra Sydamerika til Asien

Norwegian har planer om at flyve mellem Sydamerika og Asien med stop undervejs i Australien. Tilladelsen til at flyve til Australien er på plads.

Kodeforvirring hos Norwegian

De tider er forbi, hvor man kunne regne med, at rutenumrene hos Norwegian startede med DY. Nu har selskabet i alt seks koder i D-serien.

Norwegian har fået sidste nye Boeing 737-800

Det sidste fly af typen Boeing 737-800 blev onsdag leveret til Norwegian, der fremover vil modtage den mere miljøvenlige Boeing 737 MAX 8.