Norwegian Boeing 787-9 Dreamliner (Foto Norwegian | Commons Creative Attribution)

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly

Det norske lavprisflyselskab Norwegian bekræfter, at 21 af selskabets moderne Boeing 787 Dreamliners skal have deres motorer opgraderet.

Norwegian benytter to typer Dreamliner til sine langdistanceruter. Det er Boeing 787-9 og Boeing 787-8. Begge typer er hos det norske flyselskab drevet af Rolls Royce motorer af typen Trent 1000, som nu skal opgraderes.

I en udtalelse til ch-aviation siger Norwegians kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen, at opgraderingerne vil finde sted samtidig med flyenes planlagte vedligehold.

“Norwegian vil – som planlagt – opgradere motorerne på 13 Boeing 787-9 til en nyere motorversion –Trent TEN. Flyselskabets otte Boeing 787-8 vil også blive udstyret med opgraderede Rolls Royce motorer, men ikke med Trent TEN”.

Rolls Royce, som dækker omkostningerne ved opgraderingen, oplyste sidste år, at omkring 500 Trent 1000 verden over har behov for ekstra vedligehold for at løse problemer med for hurtig nedslidning, som går ud over motorernes turbineblade.

Flere fly på jorden
Flere flyselskaber har været nødt til at tage Dreamlinere ud af driften på grund af problemet. To Air New Zealand fly måtte returnere til Auckland kort efter start på grund af motorproblemer, mens Virgin Atlantic midlertidigt måtte sætte fire fly på grund af problemer med deres Trent 1000-motorer.

Rolls-Royce blev orienteret om de store problemer sidste år, da Dreamliners hos japanske All Nippon Airways led af stærk slitage på fan bladene. Rolls Royce fabrikkerne har foreløbig afsat 59 millioner pund til de nødvendige opgraderinger.

 

Relaterede artikler:

Undersøger revner på Dreamliner-motorer

Norwegian bliver største europæiske Dreamliner-operatør

Norwegian større end KLM på Nordamerika

x

Læs Også

Næsten 12 procent lavprisvækst i 2018

De fire store uafhængige europæiske lavprisflyselskaber havde i 2008 en passagervækst på 28,5 millioner, hvilket svarer til det samlede passagertal for SAS.

Norwegian får lov at sende Asien-fly gennem Rusland

Rusland åbner igen sit luftrum for specifikke Norwegian-ruter til Asien, men generelt er der stadig lukket for de rød-hvide fly.

Fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer på 15 år

I løbet af 15 år er Norwegian vokset fra 1,2 til 33,2 millioner passagerer årligt. Ifølge en luftfartsanalytiker har selskabet dog de seneste år gabt over for meget.

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

I Aalborg Lufthavn har Ryanair efter få måneder overhalet Norwegian i kampen om passagererne til den britiske hovedstad.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

Norwegian åbner CPH-rute til fransk ferieø

Norwegian vil næste år flyve mellem Købenahavn og den franske middelhavsø Korsika samt øge sin betjening af en række andre sydeuropæiske destinationer.