Icelandair Economy Class. (Foto: Icelandair)

Ny prisstruktur hos Icelandair

Icelandair indfører en billigere Economy Light-serviceklasse på sine flyvninger, og det skal få det islandske flyselskab højere placeret i søgemaskinerne.

Tilbage i maj måned løftede Icelandair sløret for, at der i efteråret ville blive præsenteret en ny prisstruktur, samtidig med at selskabet havde et ønske om at komme højere op i søgemaskinerne.

Derfor indfører Icelandair nu en ny serviceklasse med navnet Economy Light, og rejsende på denne serviceklasse skal kunne nøjes med håndbagage. Det er dog nok de færreste der vil benytte Icelandair via Keflavik International Airport til USA uden at have indchecket bagage med, og selv en weekend på vulkaner i Reykjavik vil på nogle tidspunkter af året kræve mere beklædning og udstyr, end der kan pakkes i 10 kg håndbagage.

Economy Light-passagerer vil stadig få den samme service ombord som på de to øvrige Economy-pristyper, henholdsvis Economy Standard og Economy Flex. Det vil sige, at man stadig kan vælge sæde i samme kabine og kan medbringe ligeså meget håndbagage som de øvrige Economy-passagerer.

“Vi er i gang med fremsynede ændringer af vores service og blandt disse er Economy Light, som er designet til rejsende på på for eksempel en weekendtur eller forretningsrejsende på en kort tur udenlands. Den nye prisklasse er også meget velegnet til familien som ikke har behov for stor bagagemængde eller måske par, der kan pakke sammen. Disse passagerer nyder selvfølgelig samme service fra Icelandair inklusive in-flight entertainment, alkoholfri drikkevarer, gate-to-gate wi-fi og komfortable og rummelige sæder,” Gudmundur Óskarsson, der er salg- og marketingdirektør hos Icelandair.

Seks serviceklasser
Når Icelandair forklarer, at Economy Light er velegnet til familien, der ikke har behov for den store bagagemængde, så skal man dog være opmærksom på, at der ikke tilbydes børnerabat, hvilket der i stedet er mulighed for at opnå på Economy Standard og Economy Flex.

Men ifølge Icelandair skulle den nye serviceklasse være et udtryk for, at det islandske flyselskab følger, hvad markedet efterspørger.

”Vi udvider vores produktsortiment og imødekommer vores passagerers forskellige ønsker og krav. Det gør rejsen mere fleksibel og overkommelig prismæssig og vi kan give bedre service til de mange forskellige passagerer der rejser med os” konkluderer Gudmundur.

Kunderne skal dog fremover holde tungen lige i munden, når der bestilles rejser med Icelandair. Selskabets pristabel viser i alt seks serviceklasser med Economy Light som den billigste. Herefter kommer Economy Standard, Economy Flex, Economy Comfort Special, Economy Comfort samt Saga Class.

 

Relaterede artikler:

Icelandair annoncerer Dallas-rute

Icelandair åbner rute til Cleveland

Icelandair vil højere op i søgemaskinerne

Flere danske Icelandair-flyvninger

Icelandair åbner to nye USA-ruter

 

x

Læs Også

Icelandair udnytter airberlin-krise

Fra den 3. november vil Icelandair flyve rejsende fra Berlin-området til Nordamerika via Keflavik, og selskabet udnytter dermed den usikre fremtid for airberlin.

Icelandair åbner rute til Cleveland

Fra maj 2018 vil Icelandair flyve fra Keflavik til Cleveland i den amerikanske delstat Ohio. Det bliver selskabets 19. destination i Nordamerika.

Icelandair skal udvikle nyt trafikknudepunkt

Icelandair-koncernen vil gennem Loftleidir Atlantic hjælpe Kap Verdes nationale flyselskab med at skabe et unikt trafikknudepunkt.

Faldende overskud trods passagerfremgang

Icelandair havde i årets første halvdel en passagerfremgang på 13 procent, men til gengæld er resultatet før skat ændret fra et overskud til et underskud.

Icelandair skruer op for Canada-rute

Icelandair får nu sin 10. nordamerikanske helårsrute, idet ruten til Vancouver fremover flyves året rundt.

Icelandair vil højere op i søgemaskinerne

Med en ny prisstruktur vil Icelandair højere op på listen, når rejsende mellem Europa og USA søger efter billetter i de store rejsesøgemaskiner.