Boeing 737-800 fra Ryanair i Billund Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Den 10. maj 2018 åbner Ryanair en rute mellem Billund og Athen, og dermed bliver der to flyselskaber på ruten til Grækenlands hovedstad.

For nylig kunne Primera Air annoncere en ny rute fra Billund til den græske hovedstad Athen, og nu følger Ryanair også efter.

Tirsdag den 15. maj åbner det irske lavprisflyselskab også en rute fra den internationale vestdanske lufthavn med Athen som destination. Der flyves en gang om ugen med Boeing 737-800, der har plads til 189 passagerer.

Flyet ankommer hver tirsdag i sommerhalvåret kl. 10.25 fra basen i Athen, og efter 25 minutter på jorden afgår flyet kl. 10.50 til Athen med ankomst kl. 15.20 lokal tid. Priserne vil sædvanligvis starte ved 449 kroner for en enkeltbillet, men Ryanair starter ud med at tilbyde en introduktionspris på 223 kroner per enkeltbillet for rejser i perioden fra den 15. maj til den 14. juni.

Konkurrenten Primera Air vil flyve hver torsdag fra den 10, maj til den 11. oktober, og hos det dansk-lettiske flyselskab vil billigste billetpris være på 599 kroner for en enkeltbillet.

14 destinationer fra Billund
I Billund Lufthavn er der naturligvis også glæde over, at der kommer endnu en Ryanair-destination på lufthavnens rutekort. Samtidig er det en rute, der har trafikpotentiale i begge retninger.

“Vi er rigtig glade for dagens nyhed om, at Ryanair starter en direkte rute til Athen. Athen er en rigtig attraktiv feriedestination for blandt andet jyder og fynboer, og nu gør Ryanair det endnu lettere at opleve den smukke og kulturrige græske hovedstad. Herfra er det i øvrigt muligt at sejle ud til mange at de fantastiske øer i det græske øhav. Ruten gør det samtidig muligt for grækere at besøge Billund, Legoland Billund Resort samt turistattraktioner i resten af Vestdanmark,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

I begyndelsen af september åbnede Ryanair en rute mellem Billund og Berlin, og i slutningen af oktober vil en Ryanair-rute til Poznan i Polen også blive indviet.

Med de nye ruter vil Ryanair samlet flyve til 14 destinationer fra Billund Lufthavn. Der er helårsruter til Alicante, Berlin-Schönefeld, Budapest, London-Stansted, Málaga og Poznan, mens sæsonruterne går til Athen, Barcelona-Girona, Chania (Kreta), Malta, Milano-Bergamo, Palma de Mallorca, Pisa og Rom-Ciampino.

 

Relaterede artikler:

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Billund får Athen-rute

Billund: Plads til flere jyske udenrigsruter

Ny Grækenland-rute til Billund og København

x

Læs Også

Fra arkivet: Sådan er det at være Ryanair-pilot – del 1

Myterne og påstandene er mange. Men hvordan er det egentlig at være pilot i Ryanair? CHECK-IN.dk har talt med en række danske piloter i det irske lavprisflyselskab.

Fra arkivet: Sådan er det at være Ryanair-pilot – del 2

Myterne og påstandene er mange. Men hvordan er det egentlig at være pilot i Ryanair? CHECK-IN.dk har talt med en række danske piloter i det irske lavprisselskab.

Østjysk erhvervsliv vil have én storlufthavn

Hovedparten af de rejsende medarbejdere hos Arla Foods benytter Billund Lufthavn, men mere af nød en af lyst, siger kommunikationschef Kasper Ibsen Beck.

Første skridt mod Ryanair-overenskomst i Italien

Ryanair har skrevet under på en anerkendelsesaftale med den italienske fagforening ANPAC, og det er først skridt på vejen mod en overenskomst for flyselskabets piloter i Italien.

Billund får sin anden MAX-rute

Icelandair har allerede meldt sin ankomst med Boeing 737 MAX 8 til Billund Lufthavn, og nu følger Norwegian efter.

Billund fortsætter tocifret fremgang

Billund Lufthavn har i årets første måneder taget et stort skridt mod endnu et rekordår. Februar bød også på tocifret vækst i passagertallet.