Qatar Airways: Vi er i dialog med IndiGo

Qatar Airways var i går nødsaget til at udsende en meddelelse om, at der ikke var hold i rygterne om forhandlinger med indiske SpiceJet. I stedet bekræftede Qatar-selskabet, at man var i fortsat dialog med IndiGo.

Rygterne har på det seneste villet vide, at Qatar Airways var i forhandlinger med det indiske flyselskab SpiceJet. Det fik tirsdag Qatar Airways til at udsende en pressemeddelelse, hvori man afkræftede de sejlivede rygter.

“Denne meddelelse er for at bekræfte, at Qatar Airways ikke er i forhandlinger om at overtage en aktiepost i SpiceJet. Der er ingen interesse fra selskabet i at indledte et partnerskab med det Gurgaon-baserede flyselskab,“ hed det i pressemeddelelsen.

Qatar-selskabet afviser også, at man skulle være i dialog om indgåelse af en interline-aftale med SpiceJet, og at forhandlingerne herom snart vil være afsluttet.

“Qatar Airways har ikke i øjeblikket nogen som helst interline-aftale med SpiceJet, hvilket er det mest grundlæggende aftalesæt mellem to flyselskaber, og Qatar Airways har ingen planer om fremadrettet at forsøge at opnå dette.“

Qatar Airways antyder, at rygterne er plantet i markedet for at påvirke børsværdien af det nødlidende SpiceJet.

Bekræfter dialog med IndiGo
Qatar Airways bekræfter i den samme pressemeddelelse, at det eneste indiske flyselskab, man er i dialog med, er IndiGo.

Koncernchef Akbar Al Baker fra Qatar Airways har flere gange sagt, at selskabet er klar til at investere i IndiGo, hvis muligheden byder sig, da det ifølge koncernchefen er det eneste veldrevne indiske flyselskab.

IndiGo er det største flyselskab i Indien med næsten 23 mio. passagerer i 2014. Selskabet råder over 97 fly af typen Airbus A320-200 og yderligere to er på vej.

I slutningen af 2012 og gennem hele 2013 afhændede IndiGo samlet ni af de ældste A320-fly. De blev overtaget af SAS og opereres nu fra basen i Københavns Lufthavn.

x

Læs Også

Qatar Airways åbner rute til Penang

Det mellemøstlige flyselskab åbner sin anden direkte rute til Malaysia som led i selskabets strategi om at øge trafikken til Sydøstasien.

Aftale skal lette uenighed om ’open skies’

USA's regering har sagt til de amerikanske flyselskaber, at udenrigsminister Rex Tillerson i dag, tirsdag, vil indgå en aftale med Qatar om øget gennemsigtighed i Qatar Airways økonomiske forhold.

Qatar Airways øger ejerandelen i Cathay Pacific

Qatar Airways erhvervede små 10 procent af aktierne i Cathay Pacific sidste år, og nu øger det mellemøstlige selskab sin ejerandel i det asiatiske flyselskab.

Qatar Airways tilbudt andel i amerikansk flyselskab

Et nyt amerikansk flyselskab tilbyder 25 procent af aktierne til Qatar Airways, der også tidligere har vist interesse i at blive ejer af et flyselskab fra USA.

Fortsat Emirates-fremgang i CPH

Emirates fortsatte i 2017 passagerfremgangen i CPH, mens konkurrenten Qatar Airways oplevede et lille dyk i kølvandet på massiv fremgang.

Qatar haler ind på Emirates i CPH

Med indsættelse af Airbus A350 på alle sine CPH-flyvninger ånder Qatar Airways rivalen Emirates i nakken med hensyn til udbudt kapacitet og bliver størst på business class-udbud.