Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Rusland-aftale sikrer ny Kina-rute

Finnair åbner selskabets sjette rute til det kinesiske fastland, efter at Rusland har givet adgang til flere overflyvninger.

Finnair fortsætter den massive satsning på det kinesiske marked, når selskabet næste forår åbner en rute til millionbyen Nanjing, der er hovedstad i Jiangsu-provinsen i det østlige Kina.

Første afgang er planlagt til søndag den 13. maj 2018, og der flyves tre gange om ugen året rundt med Airbus A330-300.

Nanjing bliver Finnairs sjette destination på det kinesiske fastland. Allerede i dag flyves der dagligt fra Helsinki til Beijing og Shanghai, mens der flyves fire gange om ugen til Chongqing og Guangzhou. Med tre ugentlige flyvninger til Nanjing og Xi’an samt 10 ugentlige flyvninger til Hong Kong, vil Finnair samlet betjene Kina med 38 ugentlige flyvninger i sommertrafikprogrammet 2018.

Ekspansionen til Kina  hænger blandt andet sammen med, at Rusland og Finland i maj forhandlede en ny aftale på plads, der sikrede en øgning af antallet af overflyvninger i den sibiriske luftkorridor fra 65 til 80 om ugen.

“Det glæder os at kunne meddele, at vi udvider vores voksende rutenetværk i Kina med tilføjelsen af Najning som vores syvende destination. Finnair er hurtigt blevet en af de største og mest foretrukne europæiske flyselskaber i trafikken mellem Europa og Kina, Næste år vil også blive en meget vigtigt milepæl i vores historie, da vi vil markere 30-året for Finnairs første flyvning til Beijing,” siger Juha Järvinen, der er kommerciel koncerndirektør hos Finnair.

Lufthansa og Finnair bliver dermed de eneste europæiske flyselskaber, der kommer til at betjene Nanjing med direkte ruter. Lufthansa forventes at tilbyde fem ugentlige afgange til Nanjing i 2018.

Øger til Tokyo, Bangkok og Delhi
Finnair øger ikke alene til Kina. Samlet vil det finske flyselskab skrue op for den udbudte kapacitet med hele 14 procent i sommertrafikprogrammet 2018, og der bliver blandt andet flere flyvninger til andre asiatiske destinationer.

Det betyder, at der også vil blive øget med tre ugentlige afgange til Tokyo-Narita, hvor Finnair fremover vil kunne tilbyde to daglige afgange til den japanske hovedstad, og i fællesskab med oneworld-partneren Japan Airlines flvyes der således tre gange dagligt mellem Helsinki og Tokyo.

Evigt populære Bangkok får også ekstra kapacitet, da der også her vil blive opgraderet med tre ugentlige frekvenser. Dermed bliver der 10 ugentlige afgange i sommerhalvåret og 16 afgange om ugen i vintertrafikprogrammet.

Endelig vil der blive indsat en ekstra ugentlig afgang mellem Helsinki og Delhi. Det medfører, at Finnair vil flyve fire gange ugentligt til den indiske millionby om sommeren og seks gange om ugen i vinterhalvåret.

 

Relaterede artikler:

Asien-trafikken vokser 20 procent hos Finnair

Finnair øger overflygningskapacitet over Rusland

Finnair er bedst i Kina

Finnair sætter Kina-rute på pause i fire måneder

Finnair-chef fra Danmark til Kina

x

Læs Også

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Kritik af Delta for at kalde Taiwan og Tibet for lande

Delta Air Lines er løbet ind i voldsom kritik fra de kinesiske luftfartsmyndigheder for at præsentere Tibet og Taiwan som selvstændige lande på sin hjemmeside.

Airbus øger sin flyproduktion i Kina

Den store europæiske flyproducent vil forøge produktionen i Airbus A320 familien på sin Final Assembly Line Asia i Tianjin i Kina.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.