Finnairs A350-900 i Hong Kong.

Asien-trafikken vokser 20 procent hos Finnair

Finnair kom godt igennem juli, og alene på Asien-ruterne var der en en fremgang på 20 procent, hvilket sikrede flere end 200.000 passagerer på disse ruter.

Noget kunne tyde på, at Finnair er ved at komme flot ud af en omfattende turnaround, hvor det blandt andet er lykkedes at sikre en positiv bundlinje otte kvartaler i træk.

Hvis man samtidig skal dømme ud fra juli måneds trafiktal, så er Finnair i særdeles god form i øjeblikket. Passagertallet voksede med 8,1 procent til i alt 1.117.953 rejsende, og år til dato har 6.792.000 passagerer været ombord på Finnairs fly.

Det er især Asien-ruterne, der præsterer flot. En fremgang på 19,5 sikrede i juli hele 206.300 rejsende på Asien-ruterne, og da udbuddet af sædekilometer til og fra Asien steg med 14,8 procent, og der blev solgt 19,8 flere i forhold til samme måned sidste år, så blev belægningen hævet til imponerende 92,6 procent på Asien-ruterne, mens belægningen steg med 1,6 procentpoint til 90,2 på det samlede rutenet.

“Udvalget af ruter og frekvenser til Asien var stort set uændret i forhold til sidste år, men der var flere afgange til især Tokyo og Hong Kong,” skriver Finnair i en pressemeddelelse.

Prispres i det europæiske marked
I den transatlantiske rutetrafik var der også fremgang. Her var der 34.400 passagerer på Finnairs ruter til New York, Chicago og San Francisco, hvilket var 2,9 procent flere end sidste år.

Kapaciteten var blevet reduceret med 0,2 procent, men salget blev øget med 3,9 procent, hvorfor belægningen voksede med 3,5 procentpoint til 90,6 procent.

“Den mest markante ændring i trafikprogrammet har været indstillingen af Miami-ruterne i sommeren samt lanceringen af den nye San Francisco-rute, der er blevet opereret tre gange om ugen siden begyndelsen af juni,” bemærker  Finnair.

På de europæiske ruter har Finnair ligesom SAS mærket prispresset. Derfor er belægningen faldet med et procentpoint til 88,5 procent, da der er udbudt større kapacitet, end der var efterspørgsel efter. Det skyldes blandt andet, at Finnair har indsat fire nye A321-fly, hvormed antallet af udbudte sædekilometer blev øget med 10,8 procent.

I modsætning til især Norwegian – men også  i en vis udstrækning SAS –  præsterede Finnair at være det mest punktlige flyselskab i Europa ifølge opgørelsen foretaget af FlightStats.com. Finnair oplyser selv, at 86,7 procent af samtlige flyvninger ankom til tiden.

 

Relaterede artikler:

Overhaler SAS og Norwegian på indtjening

Ny Finnair A350 med flere sæder

Finnair vil forberede sig på nordeuropæisk konsolidering

Finnair øger kapacitet på langdistanceruterne

Finnair øger antallet af flyvninger til Asien

x

Læs Også

Finnair øger i januar med 15,6 procent

Den hurtigste vækst i Finnairs historie er i fuld gang, og passagertallet i januar voksede med 15,6 procent i forhold til januar sidste år.

Star Alliance-veteran til Finnairs bestyrelse

Montie Brewer, der var koncernchef for Air Canada fra 2004 til 2009 og chefforhandler for United ved skabelsen af Star Alliance, er på vej til Finnairs bestyrelse.

Finnair-fly lettede med snerydningskøretøjer på banen

Et fly af typen ATR72 fra flyselskabet Norra - på vegne af Finnair - lettede fra Helsinki Vantaa, da der stadig befandt sig snerydningskøretøjer inden for startbanens sikkerhedsområde.

Finnair officielt flyselskab i EU-Kina Turiståret

Finnair er blevet udvalgt som det officielle flyselskab, der skal stå for flytransporten i forbindelse med afviklingen af EU-Kina Turiståret 2018.

Finnair med passagerrekord og flere Asien-afgange

Finnair kom i nærheden af 12 millioner passagerer i 2017, og i 2018 kommer der ekstra afgange på fire Asien-ruter.

Nordiske luftfartsaktier blev mere værd i 2017

Aktionærerne hos Finnair og SAS kunne hjemtage store gevinster i 2017, mens der blev tabt milliarder hos de investorer, der havde satset på Norwegian og Icelandair.