Lufthavnen i Konya havde i 2015 godt 1 mio. passagerer.

Turkish Airlines øger på CPH-rute

Mens selskabet barberer ned på andre ruter, så skruer Turkish Airlines op for betjeningen af en af sine CPH-ruter.

Bare fordi det går dårligt, så skal man passe på med ikke at skære den gren over, som man sidder på. Det kan man skrive under på hos Turkish Airlines, der siden det mislykkede kup i Tyrkiet i sommeren 2016 har været inde i voldsom turbulens og har måtte lukke ruter og sætte fly på jorden, da mange flyrejsende har vendt flyselskabet og Tyrkiet ryggen.

Nogle holder dog fast i at flyve til Tyrkiet. Det er blandt andre mange herboende tyrkere, der hver sommer besøger familie og vender i Tyrkiet. Ikke mindst på den Anatolske Højslette. Noget som Turkish Airlines nyder godt af – uanset hvad der ellers sker.

Og mens man skærer ned på mange andre ruter, så skruer Turkish Airlines i den kommende sommer op for betjeningen af sin sæsonrute mellem Københavns Lufthavn og byen Konya på højsletten i det centrale Tyrkiet.

Fra 20. juni til 20. august vil Turkish Airlines således flyve fem gange om ugen mod fire gange om ugen i nogenlunde samme periode sidste år. Ruten vil blive betjent med Airbus A320, der vil flyve fra Konya kl. 3.05 og ankomme til Københavns Lufthavn kl. 05.55 alle dage undtagen mandag og torsdag. Den anden vej er der afgang fra CPH kl. 23.25 alle dage undtagen onsdag og søndag samt ankomst kl. 03.55 dagen efter.

For at få den tidsplan til at hænge sammen, vil flyet også blive brugt på ruten mellem Istanbul og Københavns Lufthavn.

Den nye passagertermonal i Konya-lufthavnen.

Bliver ikke genåbnet
Turkish Airlines åbnede ruten mellem Konya og København i 2015 og har fløjet den siden i sommersæsonen. Sidste år åbnede selskabet en sommerrute mellem Konya og Stockholm med tre ugentlige flyvninger. Den rute bliver ikke genåbnet i år. Foruden Turkish Airlines, så flyver det tyrkisk-tyske flyselskab SunExpress også mellem Konya og København. Det sker hver onsdag fra midten af juni til slutningen af oktober.

Konya er Tyrkiets syvende største by og fra byens lufthavn er der ruter til Amsterdam, Rotterdam, København, Izmir, Istanbul og Teheran. Den var med sine godt 1 mio. passagerer i 2015 Tyrkiets 17. største lufthavn. I 2015 indviede lufthavnen en ny moderne lufthavnsterminal.

 

Relaterede artikler:

Tyrkisk-tysk flyselskab til Jylland

SunExpress med tredje rute fra København

Turkish beskærer CPH-rute kraftigt

Turkish Airlines med langdistancefly fra CPH

Turkish Airlines trækker sig helt ud af Aalborg Lufthavn

Turkish Airlines udskyder levering af 39 nye fly

Flyselskab sætter op imod 30 fly på jorden

 

x

Læs Også

Flyselskaber begejstrede over takstnedsættelse

Danish Air Transport og SAS tager begge positivt imod Københavns Lufthavns udspil om at sænke taksterne fra den 1. april 2018, og der er prisnedsættelser på vej.

VisitDenmark: Mahan-rute hurtigt glemt

Danmark gik med lukningen af iranske Mahan Airs CPH-rute i 2017 glip af op mod 10.000 kinesiske overnatninger, vurderer VisitDenmark.

Københavns Lufthavn taler med naboerne

Københavns Lufthavn er gået i offensiven for at pleje forholdet til sine naboer. Ikke alt i charmeoffensiven fungerer dog lige godt.

EasyJet åbner endnu en Berlin-rute fra CPH

EasyJet får om kun en måned sin anden rute mellem København og Berlin, når Københavns Lufthavn bliver en del af lavprisselskabet lynoffensiv i Berlin Tegel-lufthavnen.

Turkish Airlines øger med 40 procent i Billund

Fra den 19. december vil Turkish Airlines indsætte flere afgange på ruten mellem Billund og Istanbul, således at kapaciteten øges med 40 procent.

Tyrkiske selskaber opruster på CPH

SunExpress og Turkish Airlines tror på, at de rejsende vender tilbage til Tyrkiet og øger derfor begge kapaciteten på CPH-ruter.