Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Jørgen Syversen | Creative Commons)

Norwegian øger med 18 procent på Stockholm-langruter

Fra slutningen af marts næste år vil Norwegian kun beskæftige den største af selskabets to Dreamliner-varianter på ruterne fra Stockholm-Arlanda.

Det svenske marked er stærkt i øjeblikket. Det tager Norwegian konsekvensen af ved at indsætte mere kapacitet i næste års sommertrafikprogram. Det betyder, at Norwegian kun vil beskæftige den største af de to Dreamliner-varianter på ruterne fra den svenske storlufthavn fra den 25. marts 2018. Det skriver airlineroute.net.

I denne sommer flyver Norwegian til fem destinationer fra Stockholm-Arlanda, henholdsvis Bangkok, Fort Lauderdale, Los Angeles, New York-JFK og Oakland. Samlet er der tale om 13 ugentlige afgange i hver retning med Boeing 787-8 Dreamliner, der har plads til 291 passagerer, fordelt på 32 i Premium Economy og 259 på Economy Class.

Næste sommer er det Boeing 787-9 Dreamliner, der bliver indsat på langdistanceruterne fra Stockholm. Dette fly har en kapacitet på 344 sæder, hvoraf 35 er i Premium Economy og 309 i Economy Class. Dermed øges den ugentlige sædekapacitet fra 7.566 til 8.944 sæder, hvilket svarer til en stigning på 18 procent.

I det nuværende sommertrafikprogram benytter Norwegian de store Boeing 787-9 Dreamlinere på ruterne fra London-Gatwick og Oslo samt på ruten mellem København og Los Angeles.

Ændret sædekonfiguration
Der kan muligvis blive tale om, at kapacitetsøgningen bliver en smule mindre end først forventet. Norwegian har nemlig besluttet, at alle nye Boeing 787-9 Dreamlinere, der bliver leveret fra 2018 og fremad vil blive indrettet med en ny sædekonfiguration, hvor der bliver plads til 56 passagerer i Premium Economy, mens Economy-sektionen vil blive indrettet med 282 sæder.

Dermed vil 19 langdistancefly, der leveres fra begyndelsen af 2018 og frem til udgangen af 2020 få en kapacitet på 338 sæder mod 344 i dag. Men det vides endnu ikke, om det er fly med den nuværende eller den nye konfiguration, der vil blive benyttet næste sommer fra den internationale svenske hovedstadslufthavn.

Norwegian benytter i dag langdistanceflyene på ruter fra Oslo, Stockholm, København, London-Gatwick, Paris og Barcelona. Næste år åbner Norwegian langdistanceruter fra Rom, ligesom selskabet skal i gang med den store satsning i Argentina.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil flyve langt fra Rom

Norwegian åbner ruter til Seattle og Denver

Flere Premium-sæder i Norwegian-fly

Her er Norwegians nye langrutefly

Norwegians 787-9 får debut i London

x

Læs Også

Flyselskaberne går fri af brændstofstigninger

Priserne på flybrændstof er steget med 30 procent gennem de seneste 12 måneder, men luftfarten klarer frisag som følge af den svage amerikanske dollar.

Norwegian lejer Hillarys kampagnefly

Der er ingen ledig kapacitet i det europæiske wetlease-marked, så Norwegian har været tvunget til at leje et amerikansk fly, som Hillary Clinton brugte til præsidentkampagnen.

EasyJet i markant reduktion i Københavns Lufthavn

EasyJet har i sommertrafikprogrammet reduceret kapaciteten i CPH med 26 procent siden sidste år, mens selskabet til gengæld øger kraftigt i Stockholm.

Fløj to timer på én motor

Norwegian modtager kritik for at have fløjet i to timer på én motor, da et Dreamliner-fly måtte vende om på vej fra Oakland til Oslo.

Endnu en Norwegian-rute til Denver

Fra april 2018 vil Norwegian flyve to gange ugentligt mellem Paris og Denver og bliver dermed alene om at tilbyde denne rute fra den franske hovedstad.

Norwegian hylder Benjamin Franklin

Norwegians halehelte-koncept har nu bredt sig til USA. Benjamin Franklin, der var en af arkitekterne bag Amerikas Forenede Stater, pryder halen på et Boeing 737 MAX 8-fly.