Finnair A350-900 winglet. (Foto: Finnair)

Bedste kvartalsresultat i Finnairs historie

Finnair kom stærkt ud af tredje kvartal med det bedste resultat nogensinde, og samtidig afviser det finske flyselskab en analyse, der peger på selskabet som konkurskandidat.

Finnair er højtflyvende i øjeblikket. Det finske oneworld-selskab har fremgang i driftsresultatet for 12. kvartal i træk, og det seneste kvartal fra den 1. juli til den 30. september blev det bedste nogensinde i selskabets snart 94 årige historie.

Omsætningen steg med hele 14,7 procent til 735,4 mio. euro, hvilket svarer til ca. 5,5 mia. kroner, og det sikrede et driftsoverskud på 122,2 mio. euro (910 mio. kroner) mod et overskud på 115,5 mio. euro i samme periode året før. Trods det flotte kvartal er forventningerne uændret til et årsresultat i et niveau mellem 135 og 155 mio. euro.

“Den stærke udvikling i tredje kvartal er resultatet af vores accelererede vækststrategi, som vi besluttede i foråret 2016 i kombination med veltilrettelagt kapacitetsvækst og succesfulde beslutninger i forhold til rutenetværket,” siger Pekka Vauramo, der er koncernchef for Finnair.

Der er fremgang over hele linjen med tocifrede vækstrater i billetindtægter, supplerende indtægtsstrømme, fragt samt i koncernens rejsebureauforretning, og belægningen på ruterne til Asien og Nordamerika havde en flot udvikling, mens det til gengæld halter en smule på de finske indenrigsruter.

Vil vokse hurtigere end konkurrenterne
Ved udgangen af september kunne Finnair tage imod de 11. langdistancefly af typen Airbus A350-900, og dermed er første fase af flådefornyelsen afsluttet. Fra 2018 til 2023 leveres de sidste otte A350´ere, hvorefter Finnair vil have en tidssvarende og effektiv langdistanceflåde til at betjene markederne i Asien og Nordamerika.

“Vi vil fortsætte vores vækststrategi og forventer at vokse hurtigere end de selskaber i Europa, som vi sammenligner os med i trafikken mellem Asien og Europa. Hovedparten af de asiatiske kunder fortsætter deres rejse fra Helsinki til vores europæiske destinationer, men vi er også opmærksomme på den stigende interesse i Finland og de øvrige nordiske lande,” lyder det fra koncernchefen.

Afviser Bernstein-analyse
En dugfrisk analyse fra analysevirksomheden Bernstein viser i øvrigt, at Finnair sammen med tre andre europæiske flyselskaber angiveligt skulle være konkurstruet.

Den påstand blev tidligere på ugen afvist af Finnair.

“Finnair har i øjeblikket en meget sund finansiel position,” sagde en talskvinde fra det finske flyselskab tidligere på ugen.

Derfor benyttede koncernchef Pekka Vauramo lejligheden – ved præsentationen af kvartalsrapporten –  til at understrege, at selskabets balance er meget stærk “på dette tidspunkt i flådefornyelsen”, og at man er godt forberedt til de kommende investeringer. Ifølge koncernchefen er den likvide beholdning på næsten en milliard euro ved udgangen af september.

 

Relaterede artikler:

Asien-trafikken vokser 20 procent hos Finnair

Finnair øger overflygningskapacitet over Rusland

Finnair vil forberede sig på nordeuropæisk konsolidering

Finnair øger kapacitet på langdistanceruterne

Finnair øger antallet af flyvninger til Asien