KLM kan blive gidsel i russisk-hollandsk strid

Den russiske regering truer med at forbyde hollandske fly overflyvning af russisk luftrum, hvilket kan få betydning for KLM´s ruter til Kina, Japan og Sydkorea.

KLM har udsigt til markante trafikforstyrrelser, hvis Holland og Rusland ikke når til enighed i en verserende luftfartskonflikt.

Det drejer sig i første omgang om start- og landingstilladelser i Schiphol Airport i Amsterdam. Hertil flyver det russiske fragtflyselskab Air Bridge Cargo (ABC), og dette selskab har et ønske om at udvide operationerne.

Men i stedet har det været nødvendigt at meddele selskabet en indskrænkning af kapaciteten i den hollandske storlufthavn, der har nået sin maksimale grænse for trafik tre år før tiden. I stedet er det blevet foreslået, at Air Bridge Cargo omlægger sine flyvninger til Liege i Belgien, der er et stort trafikknudepunkt for luftfragt.

Det ønsker det russiske flyselskab ikke, og forhandlingerne mellem de russiske og hollandske myndigheder har stået på i et stykke tid, og nu har Rusland sat et ultimatum op, skriver hollandske De Telegraaf. Hvis der ikke ikke er fundet en løsning inden næste lørdag, vil Rusland forbyde hollandske fly i russisk luftrum.

Længere flyvetid
Lukning af luftrummet for hollandske fly vil betyde, at KLM ikke vil kunne flyve til Moskva og Sankt Petersborg, ligesom flyvningerne til Kina, Japan og Sydkorea ikke vil kunne gennemføres via luftkorridoren over Rusland.

Det kan i værste fald tvinge KLM til at omlægge ruterne, hvilket vil betyde en ekstra flyvetid på tre til fem timer og dermed øge omkostningerne samt få store konsekvenser i trafikplanlægningen.

“Jeg er bekendt med, at der er forhandlinger mellem Moskva og Haag (den hollandske regeringsby, red.) på højt niveau, men jeg kender ikke detaljerne. Jeg håber, at dette problem kan finde sin løsning, for det vil være det bedste for alle parter,” siger Henk-Jan van der Kader, hollandsk chef for Air Bridge Cargo til De Telegraaf.

KLM flyver i dag til Beijing, Chengdu, Hangzhou, Shanghai og Xiamen i Kina og til Tokyo og Osaka i Japan samt Seoul i Sydkorea.

 

Relaterede artikler:

Rusland-aftale sikrer ny Kina-rute

Finnair øger overflygningskapacitet over Rusland

Nye luftfartsforhandlinger med Rusland

Rusland overvejer overflyvningsforbud som hævn

x

Læs Også

Norwegian større end KLM på Nordamerika

Norwegian er fløjet ind i top10 over flyselskaber med størst kapacitet i flytrafikken mellem Europa og Nordamerika.

Ny KLM-rute fra Sydsverige

Med en ny rute fra Växjö til Amsterdam får KLM sin 13. skandinaviske destination.

Air France-KLM med bagageløse USA-priser

Air France og KLM tilbyder nu på sine nordamerikanske ruter en ny billettype, hvor indchecket bagage ikke er inkluderet i prisen.

Snestorm aflyser KLM-flyvninger til Danmark

KLM aflyser søndag 18 ud af 28 flyvninger mellem Amsterdam og tre danske lufthavne. Sneen driller også andre steder i Europa.

Tidligt strejkevarsel fra KLM-personale

Om mere end en måned planlægger KLM's stewardesser en 24-timers strejke.

Flyruterne til landsholdets russiske VM-byer

Det danske fodboldlandshold skal spille de indledende puljekampe i Saransk, Samara og Moskva, og det byder på op til otte timer lange rejser.