Norwegian Boeing 787-9 (Foto: Atle Straume)

Norwegian slår egen rekord over Atlanten

Norwegian satte rekord i januar mellem New York og London, og nu har et passagerfly fra samme selskab tilbagelagt ruten i en endnu bedre tid.

Der er i dén grad medvind for Norwegians fly i 2018, selvom der er strid modvind, hvad angår de økonomiske forhold.

Den 15. januar strøg en Boeing 787-9 Dreamliner over Atlanterhavet – fra New York-JFK til London Gatwick – i tiden fem timer og 13 minutter, og det var ny rekord for ruten.

Og nu har lavprisflyselskabet så gjort det igen.

En Dreamliner med registrering G-CJGI fra Norwegian var den 8. februar på vej fra den amerikanske metropol til den engelske ditto, og flyselskabet endte med at slå egen rekord med fire minutter. Tiden lød således på fem timer og ni minutter.

Opsigtsvækkende bedrift
Flyet med kaptajn Martin Wood ved roret lettede fra New York klokken 11.58 lokal tid og landede klokken 22.50 i London lokal tid – omkring en time før planlagt ankomst. Ruten blev tilbagelagt i en højde af 33.000 fod (10.060 meter, red.) og havde en fart på 695 knob, eller hvad der svarer til 1.285 kilometer i timen.

”Dette er bestemt en imponerende bedrift for Norwegian, og vi har gået fra at være hurtigtvoksende til at være hurtigstflyvende. Vi fløj i 33.000 fod, lige i midten af jetstrømmen på 193 knob, hvilket var overraskende behageligt, og den skubbede os til igen at slå rekorden for en transatlantisk flyvning i den nye Boeing 787 Dreamliner,” siger Martin Wood ifølge Daily Mail.

Ved rekorden i midten af januar udnyttede Norwegian-flyet den kraftige jetstrøm til undervejs at opnå en topfart, der lå lidt under flyvningen for den nye rekord. Jetstrømmene løber fra vest mod øst og er et populært ’brændstof’ for piloter, der kan spare tid og – ja, flybrændstof af den rigtige slags.

Historiske rekorder
Det er populært at sætte rekorder på flyvningen fra New York til London. Helt tilbage i 1974 satte en SR-71 Blackbird fra US Air Force en vild rekord på én time og 53 minutter, mens Concorden i 1996 opnåede en tid på blot to timer og 52 minutter imellem de to metropoler – hidtidig rekord for et passagerfly.

British Airways satte rekord i januar 2015, da en Boeing 777 fløj strækningen over Atlanterhavet på fem timer og 16 minutter. Tre år senere stak Norwegian altså næsen frem og slog denne rekord – og så endda allerede i to omgange inden for de første to måneder i 2018.

 

Relaterede artikler:

Norwegian hurtigst fra New York til London

Global Norwegian-ekspansion fra London

Norwegian opgiver første USA-ruter med 737 MAX

Norwegian skal opgradere motorer på 21 fly

Ryanair fører i London-duel mod Norwegian

 

x

Læs Også

Verdens største lufthavne i 2017

Tokyo-Haneda henter ind på Atlanta, Beijing og Dubai, mens New York-JFK blev overhalet af fem lufthavne og røg ud af top20-listen med de største lufthavne i verden.

CPH får Norwegians første Amman-rute

Norwegians første rute til Jordans hovedstad bliver fra Københavns Lufthavn. Et andet selskab åbner også rute mellem København og Amman.

Endnu en sæson med vikarfly hos Norwegian

Portugisiske ACMI- og wetleaseoperatører har været flittige gæster på Norwegians ruter de seneste fem år, og 2018 bliver ingen undtagelse.

Norwegian fordobler fra Dublin til New York State

Lavprisselskabet fortsætter med at udvide sine flyvninger over Atlanten fra Dublin i Irland til Stewart International Airport en times kørsel fra New York City og til Providence, Rhode Island.

Norwegian vil flyve fra Sydamerika til Asien

Norwegian har planer om at flyve mellem Sydamerika og Asien med stop undervejs i Australien. Tilladelsen til at flyve til Australien er på plads.

Kodeforvirring hos Norwegian

De tider er forbi, hvor man kunne regne med, at rutenumrene hos Norwegian startede med DY. Nu har selskabet i alt seks koder i D-serien.